Gezondste en Lekkerste Vleesvervanger Deel 2: Lidl Freshvale vegetarische groenteschnitzel

posted in: Vleesvervanger | 1

Jullie reageerden heel enthousiast op de nieuwe rubriek (op een enkeling op social media na dan ;)). Dus vandaag weer een nieuwe vleesvervanger in de reeks en op jullie verzoek ditmaal een vleesvervanger van de Lidl.

IMG_9771

Freshvale – Vegetarische groenteschnitzel

1,59 per pakje van 2

Wat maakte ik er mee?

Ik at de burger gebakken, met een portie frisse fruitige bloemkoolsalade 

 

vleesvervanger_punten

 

De voedingswaarden

IMG_9773

 

12 punten

Ingrediënten

IMG_9776

Wat vind ik van de ingrediënten?

Ik moet zeggen toen ik voor de eerste keer naar deze ingrediënten lijst kijk, schrok ik wel, wat een berg aan ingrediënten. Maar laten we positief beginnen, het grootste gedeelte van de ingrediënten is groente, top! Maar dan ingrediënt 5 dextrose en 11 maltodextrine, waarom zit er verkapte suiker in mijn vegetarische burger, vind ik niet nodig. Hetzelfde geld voor de citrusvezels en erwtenvezels, an sich natuurlijk geen slechte ingrediënten, maar ik snap niet zo goed waarom ze in mijn burger zitten. Ik ben niet helemaal overtuigd.

Punten: 6

IMG_9777

Smaak

Ik vind de burgers erg lekker, een knapperig korstje met stukjes groenten en een klein beetje pittig. Minpuntjes het is wel aardig zout.
Punten: 7

Eindoordeel

Totaal aantal punten: 25

Overzicht

Schermafbeelding 2015-09-28 om 20.45.02

AH tofu reepjes 

  1. Anonymous

    Zou het bij de vezels niet om een restproduct kunnen gaan bij de productie van citroensap en spliterwten? Dan zit je als producent met de velletjes. Op zich lijkt het mij wel een goed idee om dat in andere producten te verwerken. Toch weer zonde als het als veevoer verwerkt zou moeten worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.