Spicy Bloemkool Soep

posted in: Soep | 0

bloemkoolsoep2

 

Ik ben echt een lente en zomerkind. De winter en de herfst, het zijn niet mijn seizoenen. De kou, de wind, de regen. Nee niet aan mee besteed. Maar laten we het met een positieve blik bekijken. In de herfst en de winter is het koud en wat is er nu lekkerder dan een grote kom dampende soep? Voor mij in ieder geval niet veel. Soep staat dan ook heel erg vaak op het menu hier in huize De Bakparade. En nog een pro-tip voor mensen die net als ik alleen wonen. Soep is perfect om in te vriezen! Ik heb altijd een voorraadje in de diepvries liggen, zodat ik als ik laat thuis kom heel makkelijk een gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Zoek je nog meer soep inspiratie? –> +20 groentesoep recepten.

bloemkoolsoep1

 

Nodig: 

400g bloemkool, in roosjes
500ml bouillon
1 tl ras el hanout
1 tl gedroogde gember
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
40g paranoten, geweekt
50g stamgember

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm een grote pan met een scheut olie op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook in een paar minuten zacht.
  2. Voeg de ras el hanout en gember toe en bak 1 minuut.
  3. Voeg de bloemkool toe en bak 1 minuut mee.
  4. Voeg de bouillon en de paranoten toe en breng aan de kook.
  5. Laat de soep 15-20 minuten pruttelen, totdat de bloemkool heel zacht is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  7. Schep de soep in komen, garneer met de fijngesneden stamgember en eventueel extra fijngesneden paranoten.

Geeft 2 porties 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.