Kerrie Bloemkool Pompoen Soep

posted in: Soep | 3

 

bloemkoolpompoensoep2

Ik houd van soep, soep is awesome. Waarom?
Je kunt soep in grote hoeveelheden tegelijk maken, ideaal als je een druk leven hebt, ik heb altijd een bakje in de diepvries staan.
Je kunt er kilo’s groenten in kwijt, het is dus de perfecte manier om groente binnen te krijgen (niet dat ik daar nu problemen mee heb, maar ja).
Je warmt helemaal op met zo’n heerlijke kom soep.
Je word er blij van.

Van dit soepje, een heerlijke combinatie van romige bloemkool, spicy kerrie en gember en nog wat pompoen voor de aardse smaak, word ik in ieder geval heel erg blij.

Andere soep recepten?

Bloemkool Kerrie Mango Soep
Geroosterde Aubergine Tomaat Soep
Gezondere Champignon Soep
Kazige Bloemkool Soep
Kruidige Pompoen Soep
Peer Pastinaak Soep
Spicy Bloemkool Soep 
Tortellini Tomatensoep 

 

 

bloemkoolpompoensoep1

 

Nodig:

2 uien, gesnipperd
2 teentje knoflook, fijngehakt
2 el kerrie
2 tl gember
600g bloemkoolroosjes
400g pompoenblokjes
1 liter bouillion

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een grote pan met een scheut olie voor.
  2. Bak de ui een paar minuten totdat deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook te en bak 1 minuut. Voeg de kerrie en gember toe en bak nogmaals 1 minuut.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes en pompoen toe en roer even om.
  4. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  5. Zodra de soep kookt, zet je het vuur zacht en laat je de soep 15-20 minuten koken totdat de bloemkool en pompoen heel zacht is.
  6. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  7. Schep de soep in kommen en garneer met een beetje geraspte kokos.

Geeft 4 kommen soep, serveer met lekker brood met kruidenboter of deze lekkere knoflook broodjes. 

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.