Pepernoot Banaan Brood

posted in: Brood | 4

Het spijt me heel erg een recept met pepernoten (of eigenlijk kruidnoten), voordat de Goedheilig Man in Nederland aanmeert, dat kan toch eigenlijk niet. Maar ik kon me niet meer inhouden, want pepernoten zijn echt awesome. Maar gewoon pepernoten zo eten, dat is natuurlijk een beetje saai. Dus ik verwerkte ze in een van mijn andere favoriete dingen bananenbrood! Het kruidige van de pepernoten combineert heerlijke met het zoete van de banaan.

pepernoot banaan brood

Nodig:

120g volkorenbloem
60g kruidnoten, fijngemaakt (of speculaasjes)
2 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
3 bananen, geprakt
snufje zout
paar extra kruidnoten

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Meng de bloem, vermalen kruidnoten, bakpoeder, baking soda en zout.
 3. Roer de bananen door de droge ingrediënten.
 4. Duw een aantal extra kruidnoten in de bovenkant als je wilt.
 5. Giet in een vorm (ik gebruikte een mini tulband) en bak 20-25 minuten in het midden van de oven. De bovenkant zou lichtbruin moeten zijn en het gebak zou net van de randen weg moeten trekken.
 6. Laat tenminste 30 minuten afkoelen en snijdt dan pas in stukken.
 7. Bewaar in koelkast of diepvries

Geeft 8 stukken

4 Responses

 1. Els

  Dag Inge,

  Ik was heel blij dit jaar, want voor het eerst had ik pepernoten over! Normaal hebben we ze niet echt in huis, maar ik had nu een zak om mee te nemen naar een sinterklaasviering bij mijn ouders maar daar was al genoeg.
  Kortom, ik ging aan de slag met dit pepernoot-banaanbrood.
  De structuur van het baksel was echt supergoed! Echt lekker luchtig, niet plakkerig.
  Maar, de smaak van baking soda vind ik erg overheersend (vooral de randen van de cake) en eigenlijk vies.
  Omdat het de structuur wel ten goede komt vraag ik me af: kun je het weglaten? Of heb je een tip waardoor je het niet zo meer proeft?
  Een beetje azijn toevoegen misschien, zodat het reageert en afbreekt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.