What I eat in a day #2

posted in: Eetdagboek | 2

Weer een dagje meekijken bij wat ik allemaal in mijn mond en buik stop.

whatieat2
Dit maal een woensdag een dag waarop ik vaak thuis werk en zo ook vandaag.


Maar dat ik thuis werk wil niet zeggen dat ik uitslaap, zoals elke dag (door de week in ieder geval) gaat de wekker om 06:20. Ik grabbel op mijn nachtkastje naar mijn telefoon, om die vervelende wekker uit te zetten, maar ook om even de social media te checken.
ontbijt2

Na 10 minuutjes sta ik op en zet al eerste de waterkoker aan voor mijn dagelijkse kopje thee. Ik smeer 2 crackers, 1 met cottage cheese en 1 met pindakaas met rozijnen. Ik plof neer op de bank en kijk een aflevering Je Zal Het Maar Zijn terug. Ik eet later nog een restje banaanijs dat over was van iets dat ik gisteravond heb gemaakt.

Om half 8 zet ik mijn laptop aan en begin met werken. Na 2 uurtjes, neem ik grote kop koffie met halfvolle melk met erbij 2 kastanje bonbons en 2 quinoa bonbons. Later eet ik nog 3 mandarijntjes terwijl ik tentamens na kijk.

lunch2

Om 12 uur is het tijd voor lunch en aangezien ik thuis werk kan ik een lekker soepje maken, ik maak een grote kom soep met heel veel groente. Erbij eet ik nog 2 rijstwafels met pindakaas en een appel.

Ik type verder en verder en verder….

tussendoortje2

En dan heb ik alweer honger en neem ik een bakje kwark, gemengd met wat vanille vla en een wat gojibessen en cacao nibs als decoratie.

Om 4 uur ben ik er klaar mee en klap ik mijn laptop dicht.
Ik snoep nog wat zelf gedroogde kiwi en banaan voordat ik op de fiets spring en 10 minuten naar de sportschool fiets.

tussendoortje 2.2

Ik kleed me snel op en spring dan op de crosstrainer, ik ”cross” 30 minuten, terwijl ik een lekkere chicklit lees. Ik heb besloten om vandaag mijn benen te trainen, dus ik duw op allerlei manieren met mijn benen gewichten weg: leg extension, leg press, leg curl, cable kick back, abductor, adductor en hip trust. Ik eindig met nog 15 minuten stevig door wandelen op de loopband.
Ik spring snel onder de douche en fiets weer terug naar huis.

Thuis aangekomen zet ik meteen de oven aan en zet er 100g groentefriet en falafel in.
Terwijl de groentefriet rondjes draait in de combi-magnetron, ga ik snel aan de afwas. Ik maak nog snel een wortelsalade.
Ik eet mijn heerlijke avondmaaltijd met een beetje curry op terwijl ik Master Chef kijk.

avondeten

Na het avondeten besluit ik mijn huis eens uit te mesten, ik stofzuig, ruim op en poets.
Na al dat poetsen heb ik wel zin in nog wat lekkers, ik heb nog wat lekkers in de diepvries staan. Ik snoep dus nog 3 mini banaanijstaartjes.

banaanijs

Ik heb deze dag ingevoerd en ik zou 2033 kcal gegeten hebben, waarvan 14% eiwitten, 26% vet en 60% koolhydraten.
Helemaal tevreden over deze dag ben ik niet, de hoeveelheid eiwitten is een beetje aan de lage kant.

2 Responses

  1. Ik vind dit echt leuk om te zien! Ben vooral heel erg benieuwd naar de kastanje bonbons, banaanijstaartjes en de gedroogde kiwi. Zien er heerlijk uit!

  2. Het ziet er allemaal even lekker uit.
    Ben benieuwd naar de recepten.
    Ik kan alleen niet veel eten jammer genoeg!
    Fijn vind ik ook de gerechten zonder suiker of honing en -ose.
    Dank je wel voor de recepten!!!

Leave a Reply