Vegetarische Kerstmenu I Hoofdgerecht: Portobello Pakketjes

posted in: Hoofdgerecht, Kerstmis | 2

vegetarisch kerstmenu

portobello pakketjes

We zijn inmiddels aangekomen bij het hoofdgerecht van het vegetarisch kerstmenu. Na de heerlijke mini wortel quiches, gaan we door met deze vegetarisch gevulde portobello. Als toetje gaan we verder met een gezondere chocolade speculaas mousse maar dat recept krijg je morgen. 

Het klinkt misschien niet erg spannend, een gevulde portobello als ”vleesvervanger” voor de vegetariërs. Maar ik vraag je om dit recept een kans te geven, want het is echt veel meer dan alleen maar een gevulde portobello. Je vult een portobello met allerlei paddestoelen, spinazie en Emmentaler. Vervolgens rol je de portobello in een dekentje van heerlijke broodachtig deeg, dat er voor zorgt dat de portobello super sappig blijft en het er super feestelijk uit ziet. Ik werd in ieder geval heel erg blij toen ik deze portobello aansneed. 

Op zoek naar de andere kerstmenu’s?
Vegan kerstmenu met 

Vegetarisch Gevulde Portobello 

portobellopakketjes2

Recept

Nodig:

4 portobello’s
400g gemengde paddestoelen
2 el kruidenboter of 1 el olie
2 kleine uien
2 teentje knoflook
200g diepvries spinazie
60-100g geraspte emmentaler
1/2 van het gezond hartig taartdeeg recept

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Maak de portobello schoon: haal het steeltje eruit en schrab met een theelepel de zwarte ”sporen” eruit.
  3. Leg de portobello met het kapje omlaag op de bakplaat en zet ze 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Verwarm een koekenpan met de kruidenboter of olie op middelhoog vuur. Fruit de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje.
  5. Voeg de paddestoelen toe en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  6. Voeg de spinazie toe en warm even door.
  7. Roer de geraspte emmentaler erdoor.
  8. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ongeveer 3 mm dik.
  9. Leg de portobello met het kapje omlaag op de 1/2 van de deegplak.
  10. Schep het paddestoelen-spinazie mengsel in het kapje van de portobello.
  11. Klap het deeg om de paddestoel heen. Dit gaat het makkelijkst als je er een soort buideltje van maakt en dan het te veel aan deeg wegsnijdt.
  12. Draai de portobello om en leg op de bakplaat.
  13. Snijdt de bovenkant een paar keer in en bestrijk met een beetje olie.
  14. Bak de portobello 20 minuten op 180 graden Celsius.

Geeft 4 portobello’s, is makkelijk te verdubbelen.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.