Makkelijke Aubergine Taartjes

posted in: vegetarisch | 0

auberginetaartje2

Soms zijn de meest eenvoudige recepten, de lekkerste… een goede boterham met pindakaas, een hele rijpe tomaat met heerlijke verse buffel mozzarella, een lekkere frisse appel zo uit het vuistje. Dit recept is misschien niet zo makkelijk als een boterham met pindakaas smeren, maar het komt zeker in de buurt. Wat moet je doen? Rol het deeg uit, besmeer met pesto, snijdt een aubergine in plakjes en grill, leg de aubergine op het deeg, bestrooi met kaas, leg in de oven en 15 minuten later zit jij te smullen van deze heerlijke aubergine taartjes!

auberginetaartjes1

Nodig:
1 aubergine
4 el pesto
1/2 recept gezonder hartig taartdeeg
50g geraspte kaas

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijdt de aubergine in dikke plakken. Gril de aubergine in een koekenpan of grillpan totdat ze mooi goudbruin zijn, draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin (dit duurt 3-5 minuten).
  3. Laat de aubergine een beetje afkoelen en rol ondertussen het deeg uit tot een cirkel van 3-5mm dik die aan alle kanten 1 cm breder is dan de aubergine plakken, herhaal tot je genoeg deegplakken hebt.
  4. Schep 1 grote tl pesto in het midden van de deegplak en smeer uit, maar laat de randen vrij.
  5. Leg de aubergine plak op de met pesto besmeerde deegplak.
  6. Klap de randen van het deeg over de aubergine plak.
  7. Bestrooi de bovenkant met wat geraspte kaas en leg op een bakplaat.
  8. Bak de aubergine taartjes in 15 minuten goudbruin.

Geeft 10 aubergine taartjes. 

Leave a Reply