What I eat in a day #3

posted in: Eetdagboek | 3

Het is weer tijd om te laten zien wat ik eet in een dag! Dit is bedoeld als inspiratie iedereen heeft andere behoefte en dit is wat ik nodig heb!
Eerdere What I Eat in a Day: Nummer 1 en Nummer 2.

Om 06:20 gaat de wekker, neeeeehhh, dat is toch wel weer zwaar na de vakantie vroeg en met wekker opstaan. Ik zet de wekker uit strompel naar de keuken en zet de waterkoker aan. Terwijl de waterkoker zijn werk doet, loop ik terug naar de slaapkamer en kleed me om, legging, rokje, hemdje, trui, klaar (fun fact ik draag 95% van de tijd een rokje). Ik loop terug naar de koken, besmeer twee rijstwafels, 1 met pindakaas en 1 met cottage cheese, daarbij een appeltje en natuurlijk een kop thee. Nadat dat in mijn buik verdwenen is, maak ik mezelf op en doe ik mijn haar. Ik merk dat ik toch nog niet helemaal genoeg heb gehad, dus eet ik nog een rijstwafel met een klein beetje speculoos (ongezond, maar zooo lekker).

IMG_0201

Om kwart over 7 zit ik in de auto en scheur (nee hoor ik houd me netjes aan de snelheidsnorm) ik op de beats van 3fm naar mijn werk.
Op werk aangekomen neem ik meteen een kop koffie met melk en begin ik met het wegwerken van e-mail, altijd leuk na een vakantie. Hoewel dit keer bevat mijn mailbox wel een heel tof bericht, mijn tweede artikel is gepubliceerd (dit is in de wetenschappelijke wereld echt een ”whohoh moment”).

2016-01-04 09.17.20

Om half 10 begint mijn maag een klein beetje te knorren en eet ik 3 mandarijntjes en 1 eiwitreep. De rest van de ochtend drink ik nog een paar koppen thee.

De klok slaat 12 uur en er verschijnt al een hoofd om mijn deur, een collega: ‘Lunchen?’. Zeker!
Ik heb een lekkere bleekselderij salade, met een stukje hartige taart met prei en wortel die over is van avondeten van gisteren. Fun fact: elke dag krijg ik weer de vraag: ”Wat heb jij nu weer bij je?’

2016-01-04 11.17.55

Na een half uurtje verdwijn ik weer in mijn kantoortje en schrijf verder aan een ander artikel (ja nog een, ik moet er minimaal 4 schrijven). Om half 2 neem ik nog een kop koffie en even later eet ik nog een stukje cottage cheese banaanbrood (recept komt nog) en een sinaasappel.

Om 4 uur sluit ik mijn computer voor de dag af en nadat ik nog even met een collega overlegd hebt over iets met een cursus die we begeleiden, stap ik in de auto en rijd ik dezelfde weg weer terug. Nouja niet helemaal dezelfde weg, want ik moet nog even langs de winkel, even langs de Etos, de Albert Heijn en de Turkse supermarkt (ze liggen gelukkig naast elkaar). Als ik een half uurtje later weer in de auto stap heb ik wel trek en aangezien ik weet dat mijn maaltijd nog even op zich laat wachten, eet ik nog een paprika.

Thuis aangekomen zet ik alle spullen in de koelkast en begin aan het avondeten. Ik kook niet vaak uitgebreid voor mezelf, want dat vind ik saai, maar vandaag heb ik er zin in. Ik maak wortel risotto. Na een half uurtje roeren en roeren is de risotto klaar. Ik eet een kommetje wortel risotto met een klein restje bleekselderij salade ernaast.

wortelrisotto

Na het eten kijk ik nog even 10 minuten tv en dan spring ik alweer op de fiets richting de sportschool. 10 minuten later kom ik aan en begin ik aan een les step aerobic, na iets meer dan 1 uur ben ik buiten adem en bezweet klaar en zegt mijn fitbit dat ik mijn stappen voor de dag hebt gehaald.
ik douche even en spring weer terug op de fiets.

Thuis aangekomen eet ik nog een bakje kwark met een klein beetje gojibessen en cacao nibs, terwijl ik een stukje van Spoorloos bekijk. Om half 10 zet ik de tv uit, zet nog een kopje zoethoutthee en verdwijn met een lekker fout boek in mijn bed. Om half 11 knip ik het licht uit en ga ik richting dromenland.

 

3 Responses

  1. Sandra

    Tijd leuk om te lezen zo’n dagboekje, ga dit ook maar weer eens doen. Helpt me ook altijd een stukje gezonder te eten als ik weet dat ik het moet opschrijven haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.