Weet je dat een van de meest gelezen recepten hier op de Bakparade de zelfgemaakte fajita kruiden mix is? Dat snap ik ook wel, want je eigen kruidenmixen maken is zo leuk om te doen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom dit maal een recept voor zelfgemaakte shoarma kruiden. Een combinatie van 11 verschillende kruiden en specerijen zorgt voor die heerlijke bijna authentieke shoarma smaakt. Verder geef ik je ook nog een tip om met deze zelfgemaakte shoarma kruiden een heerlijke vegetarische shoarma te maken op basis van tofu.
Wist je dat je naast zelfgemaakte shoarma kruiden ook speculaaskruiden heel makkelijk zelf kan maken?
Op zoek naar andere lekkere tofu recepten?
Scrambled tofu
Ketjap Kerrie Tofu
Tofu Champignonballetjes
Shoarma Tofu
Knapperig gebakken Tofu
Nodig:
2tl komijn
1 tl kurkuma
1 tl kaneel
2 tl zwarte peper
1 tl gerookt paprikapoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl kruidnagel
2 tl gemalen koriander
2 tl knoflookpoeder
2 tl gemberpoeder
1 tl zout
Hoe maak je het:
1. Meng alle ingrediënten in een klein potje.
Tofu shoarma
Nodig:
1 blok tofu van 350-400g
2 el shoarma kruiden
1-2 el olie
1 grote ui, in reepjes
1 rode paprika, in blokjes
Hoe maak je het:
- Meng 2 tl shoarma kruiden met 1-2 eetlepels olie
- Snijdt de tofu in reepjes en marineer zo lang mogelijk in het shoarma-olie mengsel.
- Verwarm een koekenpan vorm met een flinke scheut olie.
- Bak de ui en paprika in 10-15 minuten goudbruin en heel zacht.
- Voeg de gemarineerde tofu reepjes in 5 minuten goudbruin, keer af en toe om.
Genoeg voor 2-3 personen, lekker met zelfgemaakte pita.
Leave a Reply