Wat zegt meer weekend dan een taartje?
Weinig toch?
Dus reserveer vanavond 30 minuten en je hebt morgen een perfect zonnig taartje.
Dit taartje heeft een heerlijke stevige bodem van havermout, een snufje kokos en zoete banaan. De vulling maken we van heerlijke
tropische kokosmelk (die ik natuurlijk zelf maak) en voor de smaak voegen we sinaasappel en banaan toe.
Een heerlijke en gezond taartje voor het weekend!
Nodig:
1 banaan
50g havermout
2 el kokos
2 kleine bananen
200ml kokosmelk light (recept voor zelfgemaakte)
1 el kokosboter
1 sinaasappels
1/2 tl agar agar
2 el geraspte kokos
Hoe maak je het:
- Bekleed een kleine springvorm (diameter 16 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Prak de banaan helemaal fijn en roer de havermout en de kokos erdoor.
- Verdeel het banaan en havermout mengsel over de bodem en bak in 15 minuten gaar.
- Pureer de banaan, sinaasappel en kokos met een staafmixer.
- Doe de kokosmelk samen met de kokosboter in een steelpan, roer de agar agar erdoor en breng al roerende aan de kook.
- Laat het kokosmelk mengsel 2 minuten koken en roer dan door het sinaasappel banaan mengsel.
- Giet het mengsel in de springvorm en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
Geeft 5 porties.
Voedingswaarden voor dit recept, vind je hier.
Disclaimer: dit recept bevat natuurlijke suikers uit banaan en sinaasappel
Els
Hmm, klinkt goed. Deze kan ook wel als ontbijt toch? :)
Inge
Natuurlijk mag dat het heeft het Inge-seal of approval ;)
Daphne
Ik heb hem gemaakt. Ik heb de sinaasappel weggelaten en chocoladekokosdrink met extra cacao gebruikt voor de kokosmelk. Ik heb hem afgetopt met gebakken gerapte kokos, pure chocolade en verse bosbessen. Heel goed gelukt. Bedankt voor het recept! :)
Inge
Heyy Daphne er mist een stuk van je reactie… Ik ben heel benieuwd wat je de van vond!
Saskia
Het lijkt me een heerlijk taartje, maar ik vraag me af hoe de sinaasappel meedoet. Pers je hem uit en rasp je de schil, of gaat de sinaasappel in partjes in de “puree” ?
Inge
Je haalt de schil eraf en dan pureer je het vruchtvlees samen met de banaan glad!
Saskia
Dankjewel, ik ga er mee aan de slag.
gesa
Wat voor kokos doe je in de bodem?
Inge
Het is gedroogde geraspte kokos.
Gesa
Dank!
Mareike
Kan de kokosboter worden vervangen door kokosolie?
Inge
Je hebt dat spul nodig dat stevig/hard is bij kamertemperatuur (dus niet vloeibaar!)