Gezondere Spinazie Champignon Quiche

posted in: Hoofdgerecht | 0

Quiche, het klinkt zo chique. Maar eigenlijk is het een heel simpel gerecht een deegbodem, een eiermengsel met daarin de ingrediënten die je lekker vind, ‘that’s it”. Easy Peasy toch?
Zeker weten, maar ik geef je graag een voorbeeld van een heerlijke, gezondere quiche die je binnen 1 uurtje op tafel hebt staan (of bij in de diepvries voor de lunch van komende week).
Het is een klassieke spinazie quiche met een verassende touch door de zongedroogde tomaat en de oregano en een extra boost aan eiwitten door het toevoegen van cottage cheese. Een perfect lunch taartje is het resultaat!

gezonderquiche

Nodig:
1/2 recept gezonder quiche deeg
1 kleine ui, gesnipperd
250g champignons, in plakjes
125g diepvriesspinazie
10 zongedroogde tomaten, geweld en in reepjes
1/2 tl oregano
2 eieren
100ml melk
100g cottage cheese

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm (16cm) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Verwarm een koekenpan voor met een kleine scheut olie. Bak de ui in een paar minuten glazig.
  3. Voeg de champignon toe en bak ze goudbruin.
  4. Voeg de spinazie, zongedroogde tomaten en oregano toe en warm door.
  5. Kluts de eieren samen met de melk en cottage cheese los in een grote kom. Schep het spinaziemengsel door het eiermengsel.
  6. Rol het deeg uit en leg in de vorm, zodat de bodem en de zijkanten bedekt zijn.
  7. Giet het eieren mengsel in de vorm.
  8. Bak de quiche in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

Geeft 2 grote of 4 kleine porties 

Leave a Reply