Hoe bestel je bij iHerb.com Update

posted in: Ander | 8

Ik schreef bijna 2 jaar geleden een post over hoe je besteld bij de grote internet webwinkel iHerb.
Maar de tijd heeft niet stil gestaan, er is een en het ander veranderd en ik heb een heel aantal bestellingen gedaan en dus ervaring opgedaan.

Toen ik twee jaar geleden de blog schreef, waren dingen als cacao nibs bijvoorbeeld nog niet echt beschikbaar in Nederland of heel erg duur. Tegenwoordig zijn de cacao nibs in elke supermarkt te verkrijgen (zelfs bij de Action!) en is het dus niet meer goedkoper om het bij Iherb te bestellen.

Hoe bestel je bij iHerb. (<— met stap voor stap uitgelegd hoe je besteld)
Wat bestel ik bij iHerb

Freebies

Wat ook veranderd is, iHerb heeft geen freebies meer, maar ze hebben het vervangen door trials, producten die je voor een fractie van de prijs kan uitproberen. Zoals de chiazaadreep (health protein worrier) die je op de foto ziet.

Invoerrechten

De vorige keer dat ik over iHerb schreef had ik nog nooit met invoerrechten te maken gehad. Je kunt het vast al raden, maar ik heb dus een invoerrechtenheffing van ruim 22 euro gehad *auch*.
Maar inmiddels ben ik er wel achter wat nu precies de regels zijn. Voor bedragen onder de 24 euro (exclusief verzendkosten),  hoef je geen invoerrechten of belasting te betalen, voor bedragen tussen de 24 en 150 euro betaald je alleen invoerrechten, daar boven betaal je zowel invoerrechten als belasting. Maar om het iets moeilijker te maken, niet elke pakketje wordt gecontroleerd, het kan dus zijn dat je geen invoerrechten hoeft te betalen over je pakketje van 35 euro. Ik kies er nu voor om elke keer onder de 24 euro te blijven en eventueel 2 pakketjes te laten opsturen.

Wat bestel ik nu? 

Ik zei al voor dingen als caoa nibs en chia zaad heeft het niet heel veel zin meer om ze bij iHerb te bestelen. Maar wat ik bestel dan nog wel bij iHerb?

iherb

Mijn laatste iHerb bestelling

De vital wheat gluten om seitan en seitan worstjes mee te maken, staat altijd op mijn lijstje. Verder heb ik de thee van Bigelo ontdekt die echt in een woord geweldig is, ze hebben sowieso heel veel toffe nieuwe theemerken om uit te proberen :)
De gedroogde mango van made in nature is zeker niet goedkoop, maar oh zo lekker.
En als je op zoek bent naar lekkere nieuwe chocolade dan kan ik Chocolove, Almonds & Sea Salt in Dark Chocolate echt aanbevelen en om het extra tof te maken, er zit in een liefdesgedicht in de verpakking.
Deze larabar Peanu Butter Chocolade blijf ik bestellen, deze heerlijke repen combineren de perfecte zoetheid van dadels met pindakaas en chocolade beter kan toch niet? Een andere favoriete die ik blij bestellen is de Kashi Fire Roasted crackers, heerlijke krokante spicy crackers die heerlijk zijn als tussendoortje.

Overigens verkoopt iHerb ook heel veel supplementen en cosmetica (E.L.F is een favoriet van mij)

8 Responses

 1. Marina

  Ik bestel ook met grote regelmaat bij iHerb.
  Toevallig gisteren nog een bestelling binnen gekregen, helaas ook 26 euro kosten moeten betalen.
  Maar ik had ook een pot Solgar Omnium besteld en deze kost in Nederland €180 per pot(180 stuks) en bij iHerb betaal ik gemiddeld €68.
  Dus ook al moet ik invoerrechten betalen is het altijd nog de moeite waard.
  Ik ben groot fan van iHerb.
  Wel een goede tip om het anders in twee pakketjes te laten komen!

  • Inge

   Balen van die kosten he (vooral omdat het echt 12 euro administratie kosten is).. ik ben wel benieuwd wat is Solgar Omnium?

   • Marina

    Dit zijn multi vitamines.
    Ze worden ook wel de Rolls Roys onder de multivitamins genoemd.

 2. Melissa

  Hoi, Dankjewel voor delen van info! Kies jij voor de optie Global mail of DHL? Heb nog niet eerder iets besteld en zou graag iets willen bestellen.

 3. Sonaya

  Voor bedragen onder de 22 (niet 24, 2017) euro exclusief verzendkosten hoef je geen invoerrechten of belasting te betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.