Mango Tofu met Sweet and Spicy Dipsaus

posted in: Hoofdgerecht, Vleesvervanger | 1

Tofu het blijft toch een dingetjes. Er zijn zelfs die-hard vegetariërs die het zelfs naar jaren vegetarisch eten nog steeds niet over hun lippen krijgen.
Maar ik vraag je geef deze Sweet and Sour Mango tofu een kans, want die is zo lekker, dat je zelfs de grootste tofu hater gaat bekeren tot het ”geloof van de heilige tofu”. Ik wil wel dat je me een ding belooft als je dit recept gaat maken, sla de stappen alsjeblieft niet over, het klinkt misschien als veel werk, invriezen en dan ook nog eens persen. Maar ik beloof je dat al het werk, het waard is. Je tofu verander met dit recept van een smakeloos sponsje naar een heerlijk ”chewy” smaaksensatie!

Andere hele lekkere tofu recepten?

Scrambled tofu
Ketjap Kerrie Tofu
Tofu Champignonballetjes
Shoarma Tofu
Knapperig gebakken Tofu

mango_tofu

Nodig voor tofu: 

1 blok tofu
1/2 tl gember
100g mango
1 el honing/agave
2 el (mango) azijn

Nodig voor slabootjes en dip: 

ijsbergsla
tauge
rode paprika, in reepjes
mango, in blokjes
1 el sojasaus
1 el pindakaas
1/4 tl cayenne peper
1 el mango sap of 1 el honing/agave

Hoe maak je het: 

  1. Pers de tofu (volgens deze methode, extra tip het gaat nog beter als je de hele blok tofu eerst invriest).
  2. Snijdt de tofu in plakjes
  3. Pureer de mango samen met de gember, honing en azijn en marineer de tofu minimaal 1 uur in dit mengsel.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Leg de tofu op de bakplaat en bak 15 minuten.
  6. Haal de tofu met bakpapier van de bakplaat, draai de tofu om en leg met de gebakken kant naar onderen op de bakplaat. Bak nogmaals 15-25 minuten totdat de reepjes mooi goudbruin en knapperig zijn.
  7. Als je de slabootjes wil maken, kun je ondertussen alles snijden en de taugé overgieten met heet water zodat die zijn rauwheid iets verliest.
    Meng de sojasaus, pindakaas, peper en mango sap of honing tot een sausje.
  8. Neem een slablad in de hand en verdeel er taugé, mango, rode paprika en tofu over, besprenkel er wat saus over en rol eventueel op.

Is genoeg voor 2 personen als bijgerecht. 

One Response

  1. Hoort er niet nog een link te zijn naar ‘deze’ methode om te persen?
    Ik heb pas ‘verse’ tofu gekocht in de chinese toko.Wat sponziger dan de gewone.
    De tahoe (alle) in de supermarkt ben ik al jaren van afgestapt,ze zijn toen denk ik een ander strem-middel gaan gebruiken waardoor het een heel vieze smaak krijgt.Zelfs een keer over geklaagd dat er een muffe grondsmaak aan zit maar de fabrikant is niet te overtuigen dat die vieze smaak niet hoort.Ze gaan het dan zelf testen zeggen ze en vinden dan niks afwijkends……In de biologische winkel hebben ze nog een originele tofu die smaakloos is.

Leave a Reply to Paulzo

Click here to cancel reply.