Gezondere ”Snicker” IJsrepen

posted in: Desserts | 5

snicker ijsreep 2Op elke middelbare school zijn ze te vinden, de beruchte snoepautomaten. Ook op mijn middelbare school werden ze elke pauze weer helemaal leeg getrokken en verdwenen de snickers, marsen en twixen in de maag van mijn mede scholieren in plaats van de mee gebrachte boterhammen. Maar niet voor mij, ik at elke pauze netjes hetgene dat ik van thuis had meegenomen. Nu is het ook zo dat ik helemaal niet zo’n fan ben van zulke chocoladerepen. Er was echter een grote uitzondering, wij hadden ook een Candy bar ijs automaat en de ijs variant van de Snicker kon mij wel bevallen. Die ijs snicker gunde ik mezelf een keer per maand, ook toen was ik al bezig met gezondheid. Laatst liep ik op een school en zag ik zo’n automaat. Een flash back bracht me terug naar die heerlijke repen… die moesten dus nagemaakt worden en natuurlijk gezonder gemaakt worden.

Het resultaat? Een heerlijke reep op een pinda-koekbodem, romig banaan ijs, zoete dadelkaramel en een ”touch of chocolate” om het af te maken.
snicker ijsreep1

Nodig: 

2 bananen, in gevroren
100g dadels (zonder pit)
150ml heet water
1 el pindakaas
60g havermout
35g pinda’s + extra
1 el honing
1 el volkorenmeel

Hoe maak je het:

 1. Bedek een klein bakje met plasticfolie (zowel de bodem als de randen).
 2. Zet de dadels onder met heet water en laat 5-10 minuten staan.
 3. Schep de dadels met het weekwater en de pindakaas in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
 4. Schep de karamel uit de keukenmachine in een bakje.
 5. Voeg de havermout, pinda’s en honing toe aan de keukenmachine en pulseer een aantal maal tot het een deeg begint te worden. Voeg de eetlepel meel toe en pulseer nogmaals een paar keer.
 6. Schep het deeg in het bakje en duw stevig aan.
 7. Maak ondertussen het banaanijs, hoe je dat doet lees je hier –> banaanijs maken 
 8. Schep het banaanijs op de bodem en strijk glad.
 9. Neem de extra pinda’s hak grof en verdeel over het bananijs.
 10. Verdeel de dadelkaramel over de pinda’s.
 11. Smelt de chocolade en giet over de dadelkaramel.
 12. Zet de repen in de diepvries en laat even opstijven.
 13. Snijdt in stukken.

Geeft 6-8 repen 

5 Responses

 1. Lianne

  Ziet er heerlijk uit, dat het gewoon gezond is, in zekere mate dan, is helemaal een pluspunt. :) Alhoewel ik de echte , ongezonde snickers waarschijnlijk lekkerder vind. Balans is het sleutelwoord voor mij. ;)

 2. Anne-Sophie

  Mede-snickersfan, check! Ik heb zelf een recept voor gezondere snickers (er kan van een verslaving gesproken worden…), maar deze ijsvariant lijkt me ook wel te kunnen bekoren, amai! Ik bedoel: snickers+ banaanijs, wat wil je nu nog meer? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.