Granaatappel Kokosnoot Mousse + Tomorrow’s Kitchen Coconut Opener Reviewer

posted in: Desserts | 4

kokosmousse

Ik ben dol op kokosnoot en ook ”verse” kokosnoot vind ik erg lekker. Het hele proces van een kokosnoot maakt dat ik het niet echt vaak eet, want jeh wat een gedoe met een hammer en spijkers (die ik niet eens bezit, dus dan moet ik naar mijn ouders rijden om ze te lenen). Maar toen kwam deze super handige tool voorbij en toen was mijn probleem opgelost :)
Aanschouw de coconut opener van Tomorrow’s Kitchen (vroeger heette dit Vacuvin).
Met de punt maak je gaatje in de ”ogen” van de kokosnoot met de andere kant sla je op de kokosnoot terwijl je hem ronddraait en je hebt je kokosnoot in 2 minuten (ik heb het getimed!) open (hier is een filmpje voor de iets minder visueel ingestelde mensen ;) .
Vervolgend leg ik de kokosnoot helften 30 seconden in de magnetron en kan ik super makkelijk met een mes het vlees los maken van de harde schil. Maar wat maak je vervolgens met de heerlijke kokos? Deze kokosmousse! (Of mijn kokos kerrie spread).

Als iemand trouwens nog een tool kan uitvinden om een granaatappel makkelijk schoon te maken, dan is het een gat in de markt denk ik ;)

Deze awesome tool is o.a verkrijgbaar bij Body en Fit shop voor 9.99.

kokossnijder

 

kokosmousse2

Nodig: 

1 kokosnoot
kokoswater uit kokosnoot
150-300ml vanille soja of havermout melk
10 druppels stevia
1/2 tl agar agar
100g dadels, zonder pit
100g speltvlokken
1 granaatappel, schoongemaakt

Hoe maak je het: 

 1. Maak de kokosnoot open, vang het water op. Verwijder de harde bruine en schil en schil de dunne bruine schil weg.
 2. Meet het kokoswater af en vul aan met de vanille melk tot 490ml.
 3. Verwarm het kokoswater samen met de vanille melk.
 4. Doe de stukjes kokosnoot in de blender en giet de warme melk erover en giet de stevia erbij, laat 10 minuten staan.
 5. Pureer de kokosnoot samen met de melk tot een redelijk glad mengsel; hoe glad je het kan krijgen ligt een beetje aan hoe sterk je blender is.
 6. Giet het kokosnootmengsel in een steelpan en voeg de agar agar toe, breng aan de kook en laat 2-3 minuten al roerende koken.
 7. Pulseer ondertussen de dadels samen met de speltvlokken tot een deeg.
 8. Giet het kokosnootmengsel terug in de blender en pureer nogmaals kort.
 9. Voeg de 1/2 van de granaatappelpitjes toe en pulseer een paar keer.
 10. Giet een laagje van het kokosnootmengsel in een glas, verdeel er wat granaatappelpitjes en wat van het dadel-speltvlokken mengsel over, herhaal totdat de glazen gevuld zijn.
 11. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Geeft 4-6 porties 

Disclaimer: ik heb de coconut opener ontvangen van Vacuvin, uiteraard blijven mijn meningen van mezelf. 

4 Responses

 1. Die kokosnoot opener heb ik ook! Ideaal! Voor de granaatappel is het misschien een idee om naar de aflevering van de keuringsdienst van de waarde te kijken over granaatappelpitjes. Weet niet of die nog online staat..

  • Ja fijn he :) Ik ben wel benieuwd wat jij dan altijd maakt met kokos?
   Ik ga zeker eens na die granaatappel aflevering kijken, ik heb er heel veel gezien, maar die kan ik me niet herinneren.

 2. Maak niet heel veel met kokosnoot. Hij was vooral goedkoop.. En ik maakte toen nog wel eens kokosmelk. Nu is dat wat minder, ook omdat ik per ongeluk 1kg gerapte kokos heb gekocht en die ‘moet’ eerst op.. Op mijn wensen lijstje staat nog wel om een keer kokosbrood te maken zonder gelatine (van die plakken die je op brood doet). Heb al wel ergens een recept en nu een blender die me daar vast bij kan helpen.

Leave a Reply