Het lekkerste en gezondste tussendoortje: Doctor’s Orders

posted in: Review | 7

Doctor’s order is een nieuwe reep in de als maar groeiende gezonde repen markt, maar als een reep ”moet van de dokter” dan moet ik hem zeker proberen. De repen zijn in 3 verschillende smaken (cranberry orange, nuts vanilla en cacao and nuts) te verkrijgen, bij onder andere AH to Go, de Tuinen en online, ze kosten 1,89 per reep.

dr order 2

Maar zijn ze een beetje lekker en gezond?

De voedingswaardeSchermafbeelding 2016-02-27 om 21.00.48

mueslirepen_voed

Ter verduidelijking, de kcal per reep, de andere nutriënten per 100g. 

8 punten

Ingrediënten

dr order 1

Schermafbeelding 2016-02-27 om 21.01.09

Zoals meerdere van de voorafgaande repen, weer een reep met heerlijke natuurlijke ingrediënten die ik ook in mijn eigen keuken heb staan en geregeld gebruik in recepten. Alleen de chicoreiwortel vind ik een rare toevoeging, geen idee wat het is. Maar na wat gegoogle, bleek chicoreiwortel een familie van witlof te zijn, die heel veel inuline bevat. Inuline is een bepaalde vezel die probiotische werking heeft en dus heel positief is :)

Cijfer: 8

dr order 3

Smaak

Toen ik de verpakking opende was ik verrast het zag er heel anders uit dan ik gedacht had. Het koekje lijkt een beetje op zo’n fruit kick koekje dat je van meerdere grote merken hebt. Als ik een hap neem ben ik wederom verbaasd, de buitenkant is een krokant koekje de buitenkant is een mix van fijngehakte nootjes gemengd met zoete siroop/stroop. Het is even wennen, ik heb nog nooit zo’n soort reep gehad, maar het is zeker lekker, de combinatie van het krokante koekje en de knapperig en nootjes met de siroop.

Cijfer: 8

 

Eindoordeel

24 punten

Eerdere repen:

Van haver tot repen – 27 punten
Biobite Lkkr – 26 punten
Just Nuts BBQ bandit – 24 punten

7 Responses

 1. Wat een bijzonder reepje, die wil ik wel eens proeven!

 2. Klinkt goed! Bijzonder ook, en een zeer toffe naam.

 3. Leuk dat je onze reep hebt getest Inge en dat ie in de smaak valt!
  Wij hebben onze repen ontwikkeld als lékkere maar tevens échte voeding voor tussendoor. Dus met een uitgebalanceerde mix van zo min mogelijk bewerkte en ongeraffineerde ingrediënten die je lichaam echt voeden. We hebben bij de ontwikkeling tevens rekening gehouden met de totale suikerhoeveelheid (dus ook met die van niet geraffineerde suikers zoals stropen, sappen en honing en dergelijke), soorten eiwit en eiwitgehalte, soorten vezels en vezelgehalte en de combinatie en hoeveelheid van diverse vetzuren in de ingrediënten. Maar nóg belangrijker dan dat je lichaam met deze reep krijgt wat het nodig heeft, vinden wij dat je er lekker van moet kunnen genieten op dié momenten dat jíj er behoefte aan hebt. Groetjes, Doctor’s Orders!

  • Wat nog fijner zou zijn is als er een groter aanbod komt in gezonde noten vrije repen. Ik heb namelijk een noten en pinda allergie en dan valt er heel veel af van de gezonde tussendoortjes. Zaden en pitten zijn geen probleem wellicht nog iets om te ontwikkelen.

   • Bij de samenstelling van de receptuur van onze repen hebben wij inderdaad, naast het gebruik van heel veel andere voedzame ingrediënten, heel bewust gekozen ook voor rauwe noten mét vlies (geen pinda’s). Juist omdat noten – en dan met name amandelen – zó ontzettend veel goeds in zich hebben. Een goede vervanging hiervoor is vanuit voedingsoogpunt gezien heel moeilijk. Helaas moeten wij je melden dat we op dit moment ook nog geen concrete plannen hebben om een reep te ontwikkelen voor mensen met een notenallergie, misschien iets voor in een later stadium. Overigens is een amandel strikt gezien geen noot, maar een pit.

 4. Hi Inge, als wij jouw puntenscore-opzet volgen komen wij by the way bij de score voor de voedingswaarde aan een veel hoger puntenaantal dan 8…

 5. hallo ik heb ze van een buurman gekegen de pecan en kokos en ik kan je zeggen die was erg jummie
  ga ook zeker de andere proberen

Leave a Reply