Mango Yoghurt Taart

posted in: Uncategorized | 7

mango_taart

Is het geen plaatje deze taart? Deze nieuwe toevoeging aan de als maar uitdijende gezonde taarten collectie.
En hij is ook nog eens super lekker!
De heerlijke romige smaak van kokosmelk, gecombineerd met het licht zure van roer yoghurt en het fris zoete van mango.
Ik zou bijna zeggen de lente in een taartje!

click map

banana toffee pie

sinaasappel taart

peren taart

yoghurt taart

chocolade kwart taart

pstt de foto hierboven is klikbaar!


 

 

Nodig:
1 banaan
75g muesli
300ml kokosmelk
1/2 tl agar agar
150ml roer yoghurt
10 druppels stevia
200gram mango, in stukjes
1/4 tl agar gar
1 mango voor decoratie

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Prak de banaan fijn, roer de muesli erdoor en schep in de vorm, druk stevig aan.
  3. Bak de bodem in 15 minuten goudbruin, haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Breng de kokosmelk samen met de agar agar al roerende aan de kook in een kleine steelpan. Laat het mengsel 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Pureer ondertussen de 200g mango met de staafmixer en giet samen met de 1/4tl agar agar in een andere steelpan, breng dit ook al roerende aan de kook en laat ook 2-3 minuten koken.
  6. Als de kokosmelk 2-3 minuten gekookt heeft roer je de yoghurt erdoor en schep je het in de vorm. Zet de vorm 5 minuten in de koelkast.
  7. Haal de vorm uit de koelkast en schep eetlepels van het mango mengsel in de vorm (het is de bedoeling om druppels over de hele taart te creëren), meng het mangomengsel met een mes door het yoghurt mengsel (zo creëer je ”swirls”. Zet de taart 10 minuten in de koelkast.
  8. Bak de 2e mango en snijdt er dunne plakken vanaf en snijdt die plakken in repen van 1-2 cm. Neem een plak van ongeveer 1cm breed en rol deze op totdat je het dopje van de roos heb.  Zet het roosje op het midden van de taart. Neem een reepje en leg dat om het roosje heen, herhaal totdat de roos zo groot is als jij wilt.
  9. Zet de taart in de koelkast om helemaal op te stijven.

Geeft 4-6 porties 

7 Responses

  1. Inge

    Hoihoi, deze taart ziet er super uit! Ik vraag me alleen af of deze gemaakt is in een normaal formaat bakvorm of kleiner?

    • Inge

      Deze is gemaakt in een kleine springvorm van 16 cm doorsnee, mocht je een grote willen gebruiken dan zou ik het recept verdubbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.