Zoete Banaan Risotto

posted in: Desserts, Ontbijt | 1

zoete_risotto

Er zijn van die voedingsmiddelen waarbij geldt: You either love it or you hate it. Oftewel je vind het heerlijk of je vind het echt vreselijk.

Ik noem:

  • Verse koriander (hate)
  • Bietjes (love)
  • Olijven (love)
  • Kokos (love)
  • Asparges (hate)
  • Rijstepap (love)

Ik ben dol dol dol dol op rijstepap! Ik heb dan al meerdere rijstepap online staan. Ik ben ook dol dol dol dol op risotto. Dus waarom zou ik die twee niet combineren? Want meer is natuurlijk beter :) Dus bedacht ik deze zoete risotto, die het super romige van risotto combineert met het zoete van banaan en mijn meest favourite smaak ooit vanille! Ik ben verliefd!

zoete_risotto1

Nodig: 

2 el olie
200g risotto rijst
2 bananen in plakjes
500ml haver vanille melk
500ml melk

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de melk in een pan totdat net onder het kookpunt, laat op zacht vuur staan.
  2. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem.
  3. Bak de risotto rijst al roerende twee minuutjes. Voeg de banaan toe en bak 1-2 minuten.
  4. Voeg twee soeplepels melk toe en laat al roerende de melk opnemen, als de melk opgenomen is voeg je een nieuwe soeplepel melk toe.
  5. Roer vaak en voeg telkens als de risotto de melk heeft opgenomen een nieuwe soeplepel melk toe.
  6. Als de bodem van de melk in zicht begint te komen, proef dan af en toe of de rijst al gaar is. Het kan zijn dat je iets meer of minder melk nodig hebt.

Geeft 3-4 porties 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.