Weet je dat het overzicht met vegetarische burger recepten een van de meest bekeken blogposts hier op de Bakparade is?
Dat snap ik wel, want vegetarische burgers maken is zo leuk, lekker en gezond. Nu is dit niet perse een burger (al zou je ze natuurlijk wel makkelijk om kunnen bouwen tot burgers), maar dat maakt deze balletjes niet minder lekker.
Een heerlijk kasig balletje dat een perfecte vervanging is voor de normale vleesballetjes bij de spaghetti!
Nodig:
1 blik zwarte bonen, 400g
1 el lijnzaad + 3 el water of 1 ei
15g panko broodkruim + extra
2 el voedingsgist
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 tl oregano
1/4 tl zout
20g geraspte kaas
tomatensaus en courgette
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Giet de bonen af en spoel ze af met water.
- Doe de bonen, lijnzaad, panko, voedingsgist, knoflook, oregano en zout in een grote kom, pureer met de staafmixer totdat het redelijk fijn is.
- Roer de geraspte kaas erdoor en zet 5 minuten opzij.
- Maak kleine balletjes van het zwarte bonen mengsel en rol ze door het extra panko broodkruim.
- Leg de balletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel of bespuit met wat olie.
- Bak de balletjes 15 minuten, draai ze om en besprenkel de andere kant met olie, bak nogmaals 15 minuten.
- Terwijl de balletjes in de oven staan, maak je de tomatensaus of warm je hem op en maak je courgetinni (courgette spaghetti).
- Verdeel de tomatensaus over de courgettinni en verdeel hierover de zwarte bonen balletjes en bestrooi met wat extra geraspte kaas.
Genoeg voor 3-4 personen
Vale
Leuk recept! Mag ik vragen wat voedingsgist is? Is dat dezelfde gist om brood mee te bakken? Of is het edelgist? Stomme vraag misschien maar zou dit recept graag maken :)
Inge
Dankjewel :) het is dat tweede, dus geen gist om brood mee te bakken!
Vale
Oh en nog een vraagje… Heeft verpulverde beschuit hetzelfde effect als broodkruim?
Inge
Hoi Vale, je kan inderdaad ook gewoon verkruimelde beschuit gebruiken (weet alleen niet of het precies even veel is, dus kijk even)