3x Hummus: Zongedroogde tomaat, zoete uien en sweet and spicy peanut

posted in: Dips en spreads | 0

Zou ik iets bekennen? Ik houd helemaal niet van bonen. Het heeft iets te maken met de textuur, de gladde buitenkant met de melige binnenkant, nee dat is niet aan mij besteed. Maar als de bonen gepureerd zijn tot een romige hummus dan wordt het een heel ander verhaal, want dan veranderd dan de melige binnenkant van de boon in een heerlijke romige substantie. Die heerlijke romige substantie kun je vervolgens op 100 verschillende manieren op smaak brengen, ik gaf jullie al eerder de aubergine variant, de chocolade variant en de speculoos variant en vandaag komen er nog drie heerlijke varianten bij: zongedroogde tomaat, zoete uien en sweet and spicy peanut.

Wat is jou favoriete hummus en wat gebruik je om te dippen?

 

sweetpeanuthummus

 

sweetpeanuthummus2

zongedroogde tomaat 2

zongedroogde tomaat

zoete uien hummus

Nodig voor zon gedroogde tomaat hummus:

10 zongedroogde tomaten, geweekt
250g kikkererwten
2 el tahine
100ml weekvocht of bouillon
1/2 tl oregano
2 el olijfolie

Nodig voor zoete uien hummus:
250g kikkererwten
2 el tahine
2 uien + 1 tl suiker voor zoete uien
100ml weekvocht of bouillon
1/2 tl paprikapoeder
2 el olijfolie

Nodig voor sweet and spicy peanut hummus:
250g kikkererwten
2 el pindakaas
100 ml weekvocht of bouillon
snuf zout
2 el zoete chili saus

Hoe maak je het:
1. Voor de zoete uien: snijdt de uien in hele dunne plakken. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan, voeg de uien en suiker toe. Bak de uien ongeveer 40 minuten, totdat ze goudbruin en zoet zijn, het is wel de bedoeling dat je in die 40 minuten om de 5 minuten roert.
2. Doe alle ingrediënten per hummus in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.