Suikervrije Aardbeien Kwark Taart

posted in: Suikervrij, Taart | 0

De lente hangt in de lucht, het zonnetje laat zich weer wat vaker zien, de narcissen steken weer langzaam hun hoofd boven de aarde. Maar nog veel belangrijker, het is weer tijd voor aardbeien, de heerlijke zoete dieprode vrucht waar ik heel erg blij van word.
Toen ik de eerste bakjes betaalbare aardbeien in de winkel zag verschijnen wist ik dat die prachtige rode zomerkoninkjes op een of andere manier in mijn gezonde taarten collectie moest verwerken. Ik besloot ditmaal weer back to basic te gaan met een heerlijke dadel mueslibodem, een romige kwarkvulling vol stukjes aardbei getopt met een laagje pure aardbeien spread, een romige dromige aardbeien droom!

suikervrije aardbeien kwarktaart

Nodig: 

200ml kokosmelk  (ik gebruikt zelfgemaakt –> zelfgemaakte kokosmelk)
200g kwark
1/2 tl agar agar (wat is agar agar)
evt 5 druppels stevia
300g aardbeien
1 el chiazaad
75g muesli
75g dadels zonder pit

Hoe maak je het: 

  1. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Pulseer de dadels en muesli in een keukenmachine tot het een bal vormt.
  3. Verdeel het dadel havermout mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan
  4. Breng de kokosmelk samen met de agar agar en de stevia in een klein steelpannetje al roerende aan de kook, blijf roeren en laat 3 minuutjes koken. Zet het vuur uit en laat even afkoelen. Als je 100% zeker wilt zijn dat er geen klontjes in zitten (van de agar agar) pureer dan even met de staafmixer.
  5. Snijdt ondertussen 150g aardbeien in stukjes
  6. Roer de kwark en de aardbeien door het agar agar mengsel en giet op de dadel muesli bodem.
  7. Zet de taart in de koelkast.
  8. Pureer ondertussen de andere 150g aardbeien samen met 1 el chiazaad.
  9. Haal de taart uit de koelkast als de kwarklaag stevig aanvoelt, verdeel een dun laagje van het aardbei chia zaad mengsel erover en zet terug in de koelkast (overgebleven aardbei chiazaad mengsel is een goede smoothie basis).

Geeft 4-6 stukken
Disclaimer: dit recept bevat van nature aanwezige suiker uit aardbeien en dadels 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.