Banaan Koffie Brood

posted in: Gebak | 4

 

 

koffiebanaanbrood-min

 

koffiebanaanbrood2-min

Weet je waar ik een hekel aan heb? In de winkel kun je nooit rijpe bananen krijgen, alle bananen zijn groen met op zijn hoogst een paar gele plekjes; dat is stom want dat wil zeggen dat ik altijd heel lang moet wachten om banaanbrood te maken.
Maar dit keer niet, want dit keer kreeg ik een pakketje van Plus met daarin rijpe fairtrade bananen en het recept voor dit heerlijke banaan koffie brood. Waarom de plus mij het idee moest geven om koffie aan mijn banaanbrood toe te voegen, want ik ben echt dol op koffie (iedere dag minimaal 2 koppen) en bak vaker met koffie. Desalniettemin is dit brood echt awesome! Je moet het echt maken!

Nodig:

400g banaan
50g appelmoes
2el lijnzaad
125 ml koffie
100g volkoren speltmeel
100g havermout
2 tl bakpoeder
snuf zout
25g pure chocolade fijngehakt

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Meng het speltmeel, havermout, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Prak in een kom de banaan fijn en roer de appelmoes, lijnzaad en koffie erdoor.
4. Schep het banaanmengsel door het meel.
5. Schep de chocolade erdoor.
6. Schep het beslag in de cakevorm.
7. Bak de cake in 55-60 minuten goudbruin gaar, een sate prikker komt er dan schoon uit.

Geeft 12-15 plakken

4 Responses

  1. Bananenbrood is altijd goed :D maar een variatie met koffie kende ik nog niet, deze ga ik onthouden voor als mijn bananen er klaar voor zijn ;) haha!

  2. Banaan met koffie lijkt me een rare combo maar misschien moet ik het toch eens proberen.

  3. Als je (over)rijpe bananen wilt, ga je naar de Dirk. Daar barsten ze van het (over)rijpe fruit. Serieuselijk, dubbelcheck de staat van het fruit. Je zal de eerste niet zijn die een bak met beschimmelde aardbeien meeneemt.

Leave a Reply to ilona

Click here to cancel reply.