Gezondste en Lekkerste Vleesvervanger Deel 11: Tivall Falafel Rode Biet

posted in: Vleesvervanger | 0

 

tivallfalafel2

 

Tivall Falafel & Friends Rode Biet

2,89 voor 213 gram (=2 tot 3 porties) bij Albert Heijn

Wat maakte ik er mee?
hummus bowl

Hummus bowl (boven) en Courgette Noodles met avocado saus (onder)

 

courgette salade

De voedingswaarden

falafeltivall1

vleesvervanger_punten

Ter verduidelijking: kcal per portie (ik ging hier uit van 2 porties), rest per 100gram.
14 punten

Ingrediënten

Wow wel 78% van de ingredienten is daadwerkelijk kikkererwten en rode bieten, daar word ik blij van. Ook de rest van de ingredienten zijn helemaal super ik kan geen enkel ingredient vinden dat ik niet ook in mijn keukenkastje heb staan (ja zelfs de vitamine B12 ;))

Cijfer: 9

Smaak

Ik neem een hap en proef meteen de aardse smaak van bieten, lekker en echt een goede combinatie met de smaak van de kikkererwten! De textuur vind ik ook erg lekker, ze zijn super zacht en luchtig, hoewel ik stiekem een krokant korstje toch ook wel bij falafel vind horen (maar dan kan ook aan mijn manier van bereiden liggen!)

Cijfer: 8

Eindoordeel

totaal aantal punten: 33 punten – de 2e plaats!

Overzicht

Eerdere reviews lezen?
Quorn Filets – 35 punten
Tivall Groentenballetjes – 29 punten
Tivall Shoarma reepjes – 29 punten
Goodbite Notenburger – 28 punten
Van Haver Tot Mexicaanse Sticks – 28 punten
Rode Biet burger van Be Good – 27 punten
Quorn Ham Blokjes – 25 punten
AH tofu reepjes – 25 punten
Lidl Vegetarische Schnitzel – 25 punten 
Freshvale – Oosterse schijf – 18 punten

Leave a Reply