Gezondste en Lekkerste Vleesvervanger Deel 12: Aldi Vegetarische Kipstukjes

posted in: Vleesvervanger | 4

 

aldi_1

Wat maakte ik er mee?

aldi5

Ik kruidde de reepjes met zelfgemaakte shoarma kruiden, erbij zelfgemaakte pita, wortelsalade en soort van tzatiki.

De voedingswaarden

aldi2

 

vleesvervanger_punten

Ter verduidelijking: kcal per portie (ik ging hier uit van 2 porties), rest per 100gram.
11 punten

Ingrediënten

aldi3

Ik word hier wel blij van, zo weinig ingrediënten en op sojaconcentraat, olie en zout kan ik weinig aanmerken; al blijf ik die natuurlijk aroma’s iet wat twijfelachtig vinden.

Cijfer: 9

Smaak

Ik weet dat heel veel vegetariers het idee hebben waarom zou je ”namaak” kip eten, maar ik besluit met een open blik te proeven. Als ik een hap neem ben ik heel erg blij, wat een super textuur heerlijk sappig en helemaal niet droog. De stukjes hebben op zich niet super veel smaak, ik vind ze helaas wel een tikje aan de zoute kant.

Cijfer: 8

Eindoordeel

totaal aantal punten: 28 punten

Overzicht

Eerdere reviews lezen?
Quorn Filets – 35 punten
Tivall Falaffel Rode biet – 33 punten
Tivall Groentenballetjes – 29 punten
Tivall Shoarma reepjes – 29 punten
Goodbite Notenburger – 28 punten
Van Haver Tot Mexicaanse Sticks – 28 punten
Rode Biet burger van Be Good – 27 punten
Quorn Ham Blokjes – 25 punten
AH tofu reepjes – 25 punten
Lidl Vegetarische Schnitzel – 25 punten 
Freshvale – Oosterse schijf – 18 punten

4 Responses

 1. Irene van der Pas

  Ziet er goed uit Inge!
  Vond jij dit vergelijkbaar met kip?

  Ik vind het idee van namaak vlees juist super goed! De redenen waarom ik vegetarisch ben gaan eten, was absoluut niet omdat ik vlees niet lekker vond. Ik vind het juist heerlijk qua smaak. Daarom ben ik ook heel blij met alle vleesvervangers die erop lijken.

  • Inge

   Ik weet niet of ik kan zeggen dat het precies zoals kip is, de textuur wel, de smaak weet ik (hoewel ik het super lekker vond), maar ik denk dat die van de vegetarische slager iets beter vind lijken (is ook wel duurder). Maar misschien moet ik ze eens naast elkaar proeven ;)

 2. Eelke

  Hee je hebt m gehaald! Ik had m al eens eerder in een topic van je genoemd. Ik vindt me echt lekker ook met een beetje ketjap enz in de wok met noodles en groentes.
  Ik doe uit 1 doosje altijd 3 porties het zijn zulke kleine stukjes dat je dan al heel veel hebt vindt ik.
  Ik haalde eerst soort gelijke van de vegetarische slager.. maar das een heel ander prijskaartje..
  Leuk dat je m geprobeerd hebt!
  Groetjes!

  • Inge

   Haha ik heb sinds kort een Aldi in de buurt :) wat vind je van de andere varianten ook aanraders?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.