Gezondste en Lekkerste Vleesvervanger Deel 13: Meet the Alternative Burgers

posted in: Uncategorized | 2

Ik kreeg mailtje van Body en Fit of ik hun nieuwe vleesvervangers wilde proberen, uhh natuurlijk ik ben altijd in voor nieuwe vleesvervangers. Ik begin met de burgers van meet the alternative. Maar voordat ik je iets ga vertellen over de burgers, eerst even kort iets over het bestelproces. Als je de burgers voor 10:00 besteld dan krijg je ze dezelfde dag nog bezorgd tussen 18:00 en 21:30, bestel je na 10:00 uur dan komen ze de dag erna. De producten worden vervolgens via koeltransport bezorgt. Enig minpuntje? Je betaald wel 4.95 verzendkosten.

Over na de burgers.


Meet the alternative chargrill style burgers – 4 burgers voor 4,90 euro

meet1

De voedingswaarden

meet2

vleesvervanger_punten

Ter verduidelijking: kcal per portie (ik ging hier uit van 2 porties), rest per 100gram.
11 punten

Ingrediënten

meet3

Ik vind de ingrediënten heel erg redelijk: soja eiwit, uien, olie, ei, peper allemaal top! Wat minder? Natuurlijke smaak, methyl cellulose en barley malt.

Cijfer: 8

Wat maakte ik er mee?

meet4

 

meet5

Ik had geen brood meer in huis dus at ik het op een gegrilde aubergine ”broodje”, gebakken uien, ketchup en zoete wortelsalade.  

Smaak

Dit is weer een vleesvervanger die probeert op vlees te lijken, je moet dus zelf bepalen of dat iets is wat je wilt. Af en toe vind ik het wel lekker om zo’n soort vleesvervanger te eten. Wat het eerste opvalt aan deze burger is dat het echt een stevige burger is (veel vego burgers zijn zo dun), de burger heeft ook een lekkere bite. De smaak is niet heel bijzonder, maar wel lekker. Dit is echt een burger die je moet nemen als je gewoon zin hebt in een hamburger zonder al te veel poes pas.

Cijfer: 7

 

totaal aantal punten: 26 punten

Overzicht

Eerdere reviews lezen?
Quorn Filets – 35 punten
Tivall Falaffel Rode biet – 33 punten
Tivall Groentenballetjes – 29 punten
Tivall Shoarma reepjes – 29 punten
Aldi Vegetarische Kipstukjes – 28 punten
Goodbite Notenburger – 28 punten
Van Haver Tot Mexicaanse Sticks – 28 punten
Rode Biet burger van Be Good – 27 punten
Quorn Ham Blokjes – 25 punten
AH tofu reepjes – 25 punten
Lidl Vegetarische Schnitzel – 25 punten 
Freshvale – Oosterse schijf – 18 punten

2 Responses

  1. Oeh. het klinkt erg goed! Maar heb net mijn slag geslaan over de grens.. dus deze gaan op het misschien de volgende keer mee bestellen bij body en fit. Vind het echt een hele fijne website en je kunt het ook ergens afhalen! Dat vind ik echt super fijn!

    • Ohh nice, haal je in Duitsland? En wat haal je dan?? En waar, ik ben nieuwsgierig ;)

Leave a Reply