Rabarber Appel Crumble

posted in: Desserts | 3

rabarber crumble 2-min

Rabarber het is een groente waarvoor geldt: ”you either love it or hate it”. Je kant wel raden bij welk kamp ik hoor. Het ”I love it” kamp!
Het zure van de rabarber gecombineerd met de prachtige rode kleur, het is zo’n unieke speciale groente.
Dit recept is een soort van gezondere crumble die gebaseerd is op de mango kokos crumble die onderdeel was van het vegan kerstmenu. Ik eindigde met een heerlijke crumble waarbij het zoete knapperige van de crumble laag met het heerlijke zoet-zure van de zachte fruit eronder.

rabarber crumble 1-min

Nodig: 

400g rabarber, in dunne reepjes
1 grote appel (zeker 300g), in stukjes
2 el suiker
30g bloem
30g havermout
15g (kokosbloesem)suiker
2 el kokosolie
kokosyoghurt, Griekse yoghurt of ijs om te serveren

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de rabarber, appel en 2 el suiker en schep het mengsel in een ovenschaal.
  3. Meng in een kom de bloem, havermout en kokosbloesemsuiker.
  4. Roer de gesmolten kokosboter door het bloem havermout mengsel.
  5. Bestrooi de rabarber en appel met het crumble mengsel.
  6. Bak de crumble 30 minuten in het midden van oven, totdat de crumble mooi lichtbruin is.

Geeft 2-4 porties 

3 Responses

  1. astrid

    Ik was net van plan de rabarber te gaan oogsten. Weet ik meteen wat ik ermee ga doen!

      • Julie

        Echt makkelijke plant. En komt jaarlijks terug. Heb er ook plezier van dus een zekere aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.