Rabarber Yoghurt IJsjes

posted in: IJs | 0

rabarberijs-min

De stroom aan rabarber recepten gaat gewoon door, want ik heb nog een halve kilo rabarber liggen en nog een enorme bak rabarbercompote staan. Verwacht dus in de komende weken dus nog een rabarbersmoothie, rabarber banaanbrood, 5 ideeën om rabarbercompote te gebruiken en misschien nog wel meer ;)

Nodig:
500g rabarber
50g dadels
2 el chia zaad
3 el suikervrije appelmoes
300ml yoghurt
2 el honing (of meer naar smaak)

Hoe maak je het:
1. Snijdt de rabarber en dadels in stukjes.
2. Doe de rabarber, dadels en appelmoes in een pan met een dikke bodem.
3. Breng al roerende aan de kook en laat 20-30 minuten koken totdat de rabarber uit elkaar gevallen is.
4. Roer de chia zaad erdoor en laat afkoelen.
5. Schep de yoghurt en honing door elkaar.
5. Schep 1 theelepel rabarber compote in de ijsvormpjes, schep een grote lepel yoghurt erop, herhaal dit proces totdat de vormpjes vol zijn (je houdt compote over!). Zet de stokjes erin.
6. Zet de ijsvormpjes minimaal 6 uur in de diepvries.
7. Houdt de vormpjes onder heet water en haal de ijsje eruit.

 

Geeft 6-8 ijsjes, afhankelijk van de grootte van de ijsvormpjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.