Grote Plantaardige Melk Cappuccino Deel 1

posted in: Informatie | 3

Ik ben dol op mijn dagelijkse cappuccino, maar tegenwoordig probeer ik zoveel mogelijk plantaardige melk te gebruiken in plaats van koe melk. Maar helaas wil lang niet elke plantaardige melk even goed opschuimen als koe melk. Om andere te helpen besloot ik zoveel mogelijk verschillende soorten plantaardige melk te proberen, om er achter te komen welke plantaardige melk DE melk is voor de perfecte plantaardige cappucino.
Omdat ik een wetenschapper ben, besloot ik het wetenschappelijk aan te pakken. Elke melk kreeg dezelfde behandeling. Ik maakte normale koffie in mijn koffiezetapparaat (gewone ordinaire filter koffiezetapparaat) en ik gebruikte mijn Philips Senseo Melkopschuimer (waar ik nog steeds super fan van ben en ik ooit zelfs een filmpje van maakte). Telkens kwam de melk uit de koelkast, schudde ik hem voor gebruik en vulde ik de melkopschuimer tot het maximum streepje en liet ik hem zijn volledige opschuimcyclus doorlopen.

Vandaag presenteer ik jullie de eerste 5 uit mijn test:

Alpro Almond Unroasted and Unsweetened
Coconut Dream
Alpro Soja Unsweetened
Alpro Almond
Alpro Haver

ps Ik heb geen specifieke voorkeur voor Alpro, ik heb het toevallig in deze volgorde geprobeerd, in deel 2 komen o.a. Almond Dream, Haverdrank met chiazaad en andere.

Wat is jouw favoriete plantaardige melk voor je koffie?

Alpro Almond Unroasted and Unsweetened
2.29 euro

AlproUnroastedCol-min

Schuim
Schuimde redelijk, heel luchtig schuim, niet het romige schuim dat ik gewend ben van cappuccino.

Smaak
Koud proeft deze melk echt alsof je amandelspijs (waar ik een hekel aan heb) aan het drinken bent, warm heeft het een redelijke neutrale smaak.

Extra opmerking
De melk schiftte :(, dit gebeurt helaas vaker bij plantaardige melk. Je kan de koffie dan zeker nog wel drinken, maar het ziet er gewoon niet zo lekker uit.

Cijfer: 7

Coconut Dream
2.10 euro

coconutdream-min

Schuim
Helemaal niks

Smaak
Zo vind ik de melk erg lekker, maar in de koffie vind ik hem wat minder. Normaal gesproken neemt de melk wat van de bitterheid van koffie weg, maar kokosmelk doet dat op een of andere manier niet.

Cijfer: 3

Alpro Soya Unsweetened 
1.59 euro

alprosojasweetened-min

Schuim
Beste schuim tot nu toe, super stevig en met niet te grote luchtbellen.

Smaak
Hoe mooi het schuim ook is, het is totaal smakeloos, het is niet het soort schuim dat je voor de lekker oplepelt.

Cijfer: 8

Alpro Almond Original 
alproalmondcollege-min

Schuim
Mooi en lekker schuim top!

Smaak:
Lekker!

Cijfer: 9

Alpro Haver
1,99 euro

alprohavercollage-min

Schuim
Geen schuim :)

Smaak:
Niet hele speciale smaak, ik zou zeggen ”wel prima”

Cijfer: 5

3 Responses

  1. Debster

    Hopelijk probeer je hierna de cashew- en de hazelnootmelk. Deze combineren zo lekker, en de schuim van de cashewmelk is ook prachtig!
    Enjoy.

  2. tannie

    leuk om te lezen. Toevallig zelf ook mee aan experimenteren. Soyamelk met calcium, bio organic, van provamel, vond ik altijd goed te doen qua smaak en schuim. Ook zonder gekke ingredienten. Maar wel beetje gezoet met appelconcentraat ofzo. Alleen tegenwoordig schuimt hij niet meer bij mij. Deed dit altijd wel. Lijkt of er iets verandert is aan samenstelling. Leverancier zegt van niet. Benieuwd of je die ook mee gaat proberen in je test. ..succes Tannie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.