Ik zag hem heel vaak voorbij komen op sociale media, de pompoen pizza bodem van een Nederland bedrijf. Helaas kost een pizzabodem van dit bedrijf 3.29 euro, en dat vond ik stiekem toch wel een beetje aan de hoge kant, dus besloot ik het zelf te maken. Als je de pompoenpuree hebt is het zo gepiept dat maken en pro-tip je kan het pizzadeeg naar de 1e rijs heel goed invriezen. Je haalt dan het deeg de avond voordat je het wilt gaan eten uit de diepvries, laat het ontdooien in de koelkast en je hebt een heerlijk snelle pizza.
Wat betreft het beleg van de pizza kun je vele kanten uit, ik haalde uit dit recept 3 pizzabodems, die ik als volgt belegde:
- Rucola pesto, champignons, kaas
- Rucola pesto, champignons, vegetarische kipstuckjes en kaas
- Pompoenpuree, champignons en kaas
Maar je kan er uiteraard op doen wat je lekker vind.
Misschien moet ik nu maar aan de slag met een bloemkool en courgette variant?
Nodig:
240g volkorenbloem
2 el gist + 4 el lauwwarm water
1 tl zout
250g pompoenpuree
Beleg
Hoe maak je het:
- Meng het gist en lauwwarme in een klein kommetje en zet 5 minuten op een warme plek.
- Doe de volkorenbloem en zout in een grote kom.
- Voeg de gist en de pompoenpuree toe aan het meel en kneed in 5-10 minuten tot een glad en soepel deeg, of speel zoals ik vals en grijp een keukenrobot ;).
- Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek af met een theedoek en zet 1-2 uur op een warme plek.
- Verwarm de oven met de bakplaat erin voor op 250 graden Celsius.
- Neem het deeg uit de kom en verdeel in 2-3 stukken.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een mooie circel.
- Leg het deeg op een stuk bakpapier en beleg met het gewenste beleg.
- Bak de pizza in 12-15 minuten goudbruin en knapperig.
Geeft 2-3 pizza’s afhankelijk van hoe groot je de pizza maakt.
Leave a Reply