Appeltaart Appels

posted in: Desserts, Gebak, Snacks | 0

 

appeltaartappel2-min

Ik weet dat de gemiddelde Nederland super dol is op appeltaart, maar zou ik iets bekennen?
Ik vind een appeltaart maar saai. Maar deze appeltaart appel daarentegen, die is zeker niet saai want in plaats van de appel te verstoppen in een taart, is hij het middelpunt van het feestje. Ik denk dan ook dat deze appeltaart appel zeker een plekje verdiend op jouw kerstfeestje.

appeltaartappel1-min

Nodig:

90g bloem
65g havermout
1tl bakpoeder
100g kwark
75g (dadel)suiker
30g appelmoes
6 appels
1 tl kaneel
4 el suiker
hand cranberries of rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Meng de bloem, havermout, bakpoeder en suiker.
  2. Roer de kwark en appelmoes erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Rol in plasticfolie en leg 1h in de koelkast.
  4. Snijdt de bovenkant van de appels af en hol uit met een meloenbolletjes uitsteker.
  5. Snijdt het appelvruchtvlees in stukjes en meng met kaneel, suiker en cranberries.
  6. Zet de uitgeholde appels in een ovenschaal en vul ze met het appel-kaneel mengsel.
  7. Rol het deeg uit (dit gaat het makkelijkst tussen twee stukken plastic folie) en snijdt er reepjes van.
  8. Leg de deegreepjes in een roosterpatroon op de appels en duw stevig aan.
  9. Giet water in de ovenschaal zodat de onderkant van de appels onder water staat (1 cm).
  10. Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie. Bak 20 minuten op 200 graden Celsius.
  11. Haal het folie eraf en bak nogmaals 10 minuten.

Geeft 6 gevulde appels

(Visited 907 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.