Misschien is een van je goede voornemens wel om meer groenten te eten? Je zou vast niet de enige zijn, want de overgrote meerderheid van de Nederlanders eet helaas niet genoeg groente. Super jammer want groenten kunnen zo lekker, zo veelzijdig en zo vullend zijn. Dit gerecht is super lekker, super vullend en je hebt bijna niet door dat je per persoon een halve bloemkool eet!
Pro tip voor dit recept heb je bloemkoolrijst nodig, deze kan je kopen bij de grote blauwe supermarkt, of je maakt hem lekker voordelig zelf door bloemkool in een keukenmachine te pulseren tot iets dat op rijst lijkt, of als je geen keukenmachine hebt kun je de rijst ook raspen.
Nodig:
2 middelgrote uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 tl kurkurma
2 tl kerrie
1 tl gemberpoeder
1 bloemkool, tot rijst gemalen
hand rozijnen
50g geroosterde cashewnoten, grof gehakt
evt gebakken ei
Hoe maak je het:
- Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie voor op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak in 3-5 minuten glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje.
- Voeg de kruiden toe en bak nogmaals 1 minuut.
- Voeg de bloemkoolrijst en de rozijnen toe en bak 5-10 minuten totdat de bloemkoolrijst goed warm is.
- Schep op twee borden en verdeel de cashewnoten erover en serveer het ei erbij.
Genoeg voor 2 personen
Marije
Heb het al meerdere keren gemaakt en het smaakt heerlijk!! Dank je wel voor het recept!
Inge
Ah wat leuk om te horen :)