Rabarber Aardbei IJsjes

posted in: IJs | 0

Heb je wel eens een rabarberplant gezien? Het is een prachtige plant die echt bizar grote bladeren en nog dikkere stengels kan maken. Zeker 2-3x zo groot als de stengels die je bij de Albert Heijn kan kopen. Ik aanschouwde dit wonder in de prachtige tuin van een vriendin en kreeg prompt 2kg mee naar huis en besloot ook maar een plant in mijn tuin te zetten (voor volgend jaar). Maar toen had ik al die rabarber…. maar wat doe je eigenlijk met al die rabarber? Mijn repertoire aan rabarber recepten beperkt zich een beetje tot compote, crumble en banaanbrood met rabarber… Maar rabarbercompote kan je natuurlijk op heel veel verschillende manieren maken en op heel verschillende manieren gebruiken. Dit maal besloot ik de rabarber met aardbeien te combineren in een compote; de compote combineerde ik met heerlijke volle yoghurt gezoet met honing uit eigen kas (van dezelfde vriendin) tot een heerlijke fris, fruitig en zoet-zuur ijsje.

 

Nodig:
250g rabarber in stukjes
250g aardbeien, schoongemaakt
3 el (dadel)suiker
500ml volle yoghurt
2 el honing

Hoe maak je het:
1. Doe de rabarber, aardbeien en dadelsuiker in een pan met een dikke bodem, voeg een bodempje water toe en zet op middelhoog vuur.
2. Zet het vuur zodra het mengsel begint te koken het vuur laag en laat pruttelen totdat de rabarber en de aardbeien uit elkaar zijn gevallen.
3. Pureer het aardbeien-rabarber mengsel met een staafmixer tot een redelijk glad mengsel.
4. Schep het mengsel in een kom en laat afkoelen.
5. Meng de yoghurt en de honing.
6. Schep een paar eetlepels yoghurt in ijsvormpjes, schep daarop een eetlepel aardbei-rabarber mengsel en weer daarop yoghurt.
7. Steek de ijsstokjes in de ijsvormpjes en zet minimaal 6-8 uur in de diepvries.

Geeft 9-12 ijsjes afhankelijk van de grootte van de ijsvormpjes.

Leave a Reply