Vegan Schnitzels

posted in: Vleesvervanger | 0

Als kind was ik dol op schnitzels en ook nu kunnen me de vegetarische schnitzels uit de supermarkt me nog bekoren. Maar jullie weten dat ik dol ben op dingen zelf (proberen te) maken. Soms maak ik dingen eenmaal zelf (zoals soja melk), soms worden het standaarden in mijn keukenrepertoire (cottage cheese en paneer curry).  Meestal lukken de dingen die ik zelf probeer te maken in 1x, soms moet het 2x geprobeerd worden. Dit recept was heel bijzonder want dit recept heb ik wel 3x opnieuw moeten maken voordat het perfect was. De eerste schnitzel was te droog, te tweede had een rare smaak, maar de derde was sappig en perfect op smaak. Ik serveer je graag deze vegetarische schnitzel! Serveer hem met gebakken aardappelen (uit de oven) en champignonsaus en je waant je zo in een Duits Schnitzelparadijs!

 

 

Nodig: 

1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
50g gekookte kikkererwten
2 el voedingsgist
zwart peper
1/2tl gerookt paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
1 el sojasaus
90 glutenmeel
90ml water
90g bloem
180ml water
50-100g paneermeel

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook op mediumvuur in 3 minuten glazig.
  2. Doe de gebakken ui, knoflook, kikkererwten, voedingsgist, zwarte peper, paparikapoeder, tomatenpuree en sojasaus en water in een keukenmachine. Pureer tot een redelijk glad mengsel.
  3. Voeg het glutenmeel toe en pulseer tot een deeg (het zal nog een beetje vochtig zijn).
  4. Verdeel het deeg in 2 of 3 stukken en vorm met je handen tot een schnitzelvorm.
  5. Zet een stoommandje in een pan (met deksel) met een laagje water en breng het water aan de kook.
  6. Leg de schnitzels in het stoommandje, leg de deksel op de pan en stoom 10 minuten, draai om en stoom nogmaals 10 minuten. Draai het vuur uit en laat de schnitzels met de deksel op de pan afkoelen.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Meng de bloem met de 180ml water tot een beslag.
  9. Schenk het paneermeel in een ander diep bord.
  10. Dompel de schnitzels in het beslag en daarna in het paneermeel. Herhaal met de andere schnitzel(s)
  11. Leg de schnitzels op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak 15 minuten, draai om en bak nogmaals 10 minuten. Afhankelijk van je oven kan het langer duren voordat de schnitzel knapperig en bruin is.

Geeft 2-3 schnitzels. 

Leave a Reply