Crispy Aubergine Hapjes

posted in: Hapjes, vegan, vegetarisch | 2

 

Aubergine is een van mijn favoriete groenten; het heeft de magische eigenschap om van een soort spons te veranderen in de meeste romige groente ooit, het enige wat het nodig heeft is wat warmte. Deze heerlijke crispy aubergine hapjes combineren die heerlijke romige aubergine structuur met een crispy laag paneermeel. Een top combinatie :). Ik maakt er nog twee dip sauzen bij om de cripsy aubergine hapjes nog meer smaak mee te geven. Ik raad je met klem aan om de zure room dip maken, die is echt heerlijk!

 

 

Nodig:
2 aubergines
2 eieren of 75g gemalen lijnzaad + 250ml water
60g volkoren bloem
1 tl oregano
1 tl zout
zwarte peper
180g paneermeel

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2. Meng de bloem, oregano, zout en zwarte peper in een diep bord.
3. Breek de twee eieren in een diep bord en klop los of meng het gemalen lijnzaad met warm water in een diep bord.
4. Giet in nog een ander diep bord het paneermeel.
5. Snijdt de aubergine in plakken van ongeveer 1cm.
6. Haal de aubergineplakken een voor een door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Leg de plakken op de bakplaat. Herhaal totdat alle aubergineplakken op zijn.
7. Besprenkel de aubergineplakken met olijfolie.
8. Bak de aubergineplakken 15 minuten, draai om en bak nogmaals 15 minuten totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

Genoeg voor 2-4 personen als bijgerecht of hapje.
Serveer met dipsaus ik gebruikte pastasaus en een mengsel van zure room, chilisaus, gedroogde knoflook, paprikapoeder en zwarte peper.

2 Responses

  1. ilona

    Ziet er lekker uit. De veganvariant ga ik ook eens proberen als ik deze zomer weer veel te veel courgette heb. (Ik eet niet zo vaak aubergine).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.