Hoewel de perziken bijna uit het seizoen zijn, kunnen je maar beter nog een paar laatste oppikken in de supermarkt. Want je wilt deze heerlijke perzik muffins maken. Deze sappige zoete muffins gaan al een hele week mee in mijn broodtrommeltje om om 10 uur heerlijk met een kopje koffie of thee op te smikkelen en ik zeg je dat wil jij ook. Ze zijn heerlijk sappig, zoet, en spicy. Het is een soort gezondere, lekkerdere, luxer variant van ontbijtkoek als je begrijpt wat ik bedoel. Ze zijn zo gemaakt en als je ze in de diepvries bewaart dan heb je een heerlijke 10 uur snack voor de hele week (als je alleen woont zelfs 2 weken ;)) Waar wacht je nog op?
Nodig:
180g volkoren (spelt) bloem
50g basterdsuiker
50g havermout
1/2tl zout
1tl koekkruiden
2 tl bakpoeder
2 kleine nectarines, 1 1/2 in stukjes en 1/2 in schijfjes
120ml (soja) melk
1 banaan
1 el kokosolie
1 tl vanille-extract
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet papieren vormpjes of siliconen vormpjes in een muffinvorm.
2. Meng in een grote kom de bloem, basterdsuiker, havermout, zout, koekkruiden en bakpoeder.
3. Pureer de banaan en roer de melk, gesmolten kokosolie, en vanille-extra erdoor.
4. Meng de natte ingrediƫnten door de droge en schep de nectarinestukjes erdoor.
5. Schep de cakevormpjes vol met het beslag. Beleg de bovenkant met de schijfjes nectarine en bestrooi eventueel met een beetje basterdsuiker.
6. Bak de muffins in 15-20 minuten goudbruin en gaar, een sateprikker moet er schoon uitkomen. Laat de muffins helemaal afkoelen.
Geeft 10-12 muffins afhankelijk van hoe groot de cakevormpjes zijn.
Leave a Reply