Lauwwarme Mexicaanse Mais salade

posted in: salade inspiratie, vegetarisch | 0

Jeetje wat zijn we in tijden terecht gekomen he. Veel is dicht, bijna alle sociale afspraken zijn afgezegd, mijn naailes, koor en Crossfit lessen gaan de komende weken niet door, ik werk vanuit thuis en probeer zo min mogelijk in contact te komen met andere. Ik heb Netflix en NPO bijna uitgespeeld en dat leidt mij dan maar naar de keuken. Ik heb alle tijd om mijn keukenkastje leeg te maken en de gigantische voorraad die ik heb (ik heb NIET gehamsterd, ik heb standaard een hele grote voorraad) maar eens wat te doen minderen. Zo ontstond deze heerlijke Mexicaans geïnspireerde salade: een blik mais en een blik zwarte bonen uit de voorraadkast, paprika en feta uit de diepvries (ja feta kan je invriezen!) Gecombineerd met een dressing van tahin en limoensap (sesamzaadpasta) heb je een heerlijke, makkelijke, voedzame maaltijd. Om het nog voedzamer/vullender te maken zou je ook nog wat quinoa of rijst door de salade kunnen mengen.

Smakelijk!

Nodig:
1 blik mais
1 blik zwarte bonen
2 kleine paprika’s, in stukjes (ik gebruikte paprika uit de diepvries)
2 lente-uitjes
50g feta
2 el tahin
sap van 1 limoen
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
1 tl honing

Hoe maak je het:
1. Verwarm een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur.
2. Bak de mais in een droge koekenpan voor ongeveer 10 minuten, roer af en toe. Voeg 50ml water toe en ga goed met een houten lepel over de bodem.
3. Voeg de zwarte bonen en paprika toe en bak een paar minuutjes mee totdat de zwarte bonen warm zijn.
4. Maak ondertussen de saus door de tahini, limoensap, paprikapoeder, komijn en honing te mengen, voeg eventueel  water toe totdat de saus de dikte heeft die je wilt.
5. Schep het mais, zwarte bonen, paprika mengsel in een schaal en garneer met de feta en lente-uitjes, garneer met de dressing.

De salade is het lekkerst als hij lauwwarm is, maar je kan het ook koud eten.
Geeft 2-3 porties

Leave a Reply