Zoete Aardappel Pannenkoeken

posted in: Gebak, Ontbijt | 0

Zoete aardappel kun je op 100.000 verschillende manieren gebruiken, ik liet je het al eerder zien in het grote zoete aardappelrecepten overzicht met meer dan 25 verschillende soorten recepten. Maar nu voeg ik er nog een hele lekkere aan toe, zoete aardappel pannenkoeken! Want zoete aardappelen kunnen ook heel erg goed in zoete gerechten.

De pannenkoeken zijn overigens heel erg goed van te voren te maken, bewaren in de koelkast of diepvries en dan weer opwarmen in de magnetron of koekenpan. Mocht je een wafelijzers bezitten, dan kan je in plaats van pannenkoeken ook wafels maken met dit recept.

Nodig:

180g boekweit of volkorenmeel
2tl bakpoeder
snuf zout
150g zoete aardappel, gekookt of geroosterd in de oven
50g dadels (eventueel geweld als de dadels een beetje droog zijn)
1 banaan
250ml melk
1 ei

Hoe maak je het:
1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een klein beetje olie.
2. Meng het boekweitmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Pureer de zoete aardappel, dadels, banaan, melk en ei (ik gebruikte de blender).
4. Schep het zoete aardappel mengsel door het bloem.
5. Schep het beslag in kleine hoopjes in de koekenpan en bak 3-5 minuten, draai om en bak nogmaals 1-2 minuten
6. Herhaal met de rest van het beslag.

Geef 12 wafels, 3-4 portiesĀ 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.