25+ dingen die je kan invriezen

posted in: Uncategorized | 0

Ik geloof er heilig in dat qua koken en mealpreppen je diepvries je grootste vriend is. Je kan zoveel meer invriezen dan veel mensen weten en dat kan je zoveel tijd en geld besparen. Ik ben koningin invriezen en heb altijd een volle diepvries en als ik moe en honger thuis kom ligt er altijd wel iets in de diepvries waarvan ik makkelijk een avondmaaltje kan bereiden. Maar ik heb ook altijd een berg aan snack in mijn diepvries liggen en bevroren fruit om smoothies mee te maken.

Mijn diepvries met drie laden ziet er vandaag zo uit:

wat kan je invriezen

Van boven naar onder en van links naar rechts: feta, Parmezaanse kaas, vegetarische kipstukjes, vegetarische kip schnitzel, geraspte kaas.

wat kan je invriezen

Van boven naar onder en van links naar rechts: twee broden, aardbei banaan chcoolade brood, zelfgemaakte falaffel, zelfgemaakte gezonder hartig taart deeg voor gezonder quiche, een mini cornetto, een overgebleven zelfgebakken cakeje (ik weet niet meer welke), volkoren pitabroodjes

wat kan je invriezen

Van boven naar onder en van links naar rechts: bananen voor banaanijs, mix van fruit voor smoothies, gehakte knoflook, gesneden aardappelfrietjes en zelfgemaakte pesto.

Algemene tips invriezen

 • Zorg ervoor dat je goede bakjes en zakjes hebt.
  Ik ben zelf fan van de glazen bakjes van de Ikea ik heb deze in twee formaten groot en klein. Maar bol.com * en Blokker hebben ze ook.
  Qua zakjes gebruik ik de herbruikbare stasher zakken* (heel duur, maar heel fijn en gaan eeuwig mee) die ik via iherb heb besteld (hier lees je meer over bestellen bij iherb), maar bol.com heeft ze ook. Ik gebruik ook af en toe de zip-lock zakken van de AH.
 • Let erop hoe je een product gaat gebruiken
  Stel je voor je wilt 300g bonen invriezen. Ga je die allemaal in 1x gebruiken? Dan kan je ze gewoon in een ziplock zak doen en in de vriezer leggen. Wil je ze in 2 verschillende gerechten gebruiken dan is het handiger om of in twee porties in te vriezen of de plastic folie bekleedde snijplank methode te gebruiken zie hieronder.
 • Mijn favoriete manier om dingen die los moeten zijn in te vriezen is de plastic folie bekleedde snijplank methode.
  Je bekleed een snijplank of dienblad met plastic folie, verdeelt hetgeen wat je wilt invriezen erover en zorg ervoor dat het niet te dicht op elkaar ligt. Vries het zo in en als het bevroren is haal je het van de snijplank af en stop je het in een zak of doosje.

 

 • IJsblokjesmethode
  Voor vloeibare producten vind ik het fijn om ze in een ijsblokjesvorm in te vriezen. Als het product bevroren is, haal ik het eruit en bewaar ik het in een ziplock zak. Een siliconen vorm vind ik het fijnst, want dan kan je de ijsblokjes makkelijker los maken.

Brood

 • Gewoon gesneden brood
 • Harde broodjes: laten ontdooien en 5 minuutjes op 180 graden en ze zijn weer lekker knapperig.
 • Afbakbroodjes: leg ze bevroren in de oven en bak ze een paar minuutjes langer dan de verpakking aangeeft.
 • Wraps
 • Pitbroodjes
 • Libanees brood
 • Pizzadeeg, haal het de dag voordat je pizza wilt gaan maken uit de diepvries en laat in je koelkast ontdooien en rijzen
 • Al je zelfgemaakte muffins en banaan broden.
aardbei banaanbrood
Je kunt bijvoorbeeld dit aardbeien banaanbrood invriezen

 

Fruit, groenten en kruiden

 • Zakken gesneden groente
  Kunnen in zijn geheel in de diepvries
 • Zelf gesneden groenten
  Ik vries zelfgesneden prei, paprika en bloemkool in; maar in principe kan je bijna elke groente invriezen. Uitzonderingen: sla, komkommer, rauwe tomaat.
 • Knoflook.
  Ik koop een keer in 3 maanden een paar bollen knoflook, die schil ik en snijd ik met de keukenmachine in stukjes. Vervolgens leg ik kleine hoopjes op een met plastic folie bekleedde snijplank, dit zet ik de vriezer en als het bevroren is doe ik de knoflook in een zakje. Nooit meer vieze knoflookhanden en altijd gesneden knoflook bij de hand.
 • Fruit.
  Je kan bijna alle soorten fruit invriezen. Hierbij gebruik ik wederom de met plastic folie bekleedde snijplank methode. Zorg ervoor dat je het fruit schilt (als dat nodig is) en snijdt het in niet te grote stukken. Je kunt het fruit heel goed gebruiken voor smoothies of banaanijs. Soorten fruit die ik niet invries: appel, peer, meloensoorten.
 • Citroenschijfjes.
  Citroen in schijfjes snijden op een met plastic folie bekleedde snijplank invriezen. Altijd citroenschijfjes voor je drankje, die ook nog eens als ijsblokjes fungeren!
 • Overgebleven smoothie.
  Ik giet deze in ijsblokjesvormpjes, vries in, haal ze uit de vorm en bewaar in een plastic zakje in de vriezer.
 • Gesneden aardappelen
  Ik koop eens in de twee maanden een zak aardappelen. Snijdt deze in frietvorm en vries ze in via de plastic folie bekleedde snijplank methode. Ik bak de frietjes bevroren en al met een scheut olijfolie en wat kruiden in 30-40 minuten op 200 graden goudbruin.
 • Groenterestjes
  Uienschillen, wortelschilllen, prei resten, knolselderij schillen. Perfect om in de diepvries te bewaren en als je genoeg hebt bouillion van te trekken.

Kaas

 • Geraspte kaas
 • Parmezaanse kaas
 • Feta

Sauzen, dips en spreads

 • Pesto
  Ik vries dit meestal in door een snijplank met plastic folie te bekleden, de pesto in eetlepel hoeveelheden hierop te leggen, in te vriezen en als het bevroren is in een doosjes te doen.
 • Hummus
  Met doosje en al
 • Muhammara
  Met doosje en al
 • Tomatensaus
 • Zelfgemaakte bouillon
  Invriezen in ijsblokjesvormpjes en daarna bewaren in een zak of bak.

Granen en bonen 

 • Gekookte bonen
  Ik kook meteen een hele zak bonen in de hoge druk pan en vries deze in porties in. Let op dat je de bonen in een dunne laag in de zaken doet, zodat je er makkelijk de gewenste hoeveelheid van kan afbreken.
 • Gekookte linzen
 • Gekookte rijst

Vleesvervangers

 • Vleesvervanger uit de winkel
  Bijna alle vleesvervangers uit de winkel kun je invriezen, controleer de verpakking.
 • Tofu
 • Tempeh
 • Zelfgemaakte vleesvervangers
Noten burger
De zelfgemaakte notenburger kan je heel goed invriezen

Zelfgemaakte aaltijden

 • Veel zelfgemaakte maaltijden kan je heel goed invriezen, denk aan
  • Soep
  • Stoofschotel
  • Pastagerecht
  • Lasagne
  • Nasi
Tempeh Stoofschotel
Deze tempeh stoofschotel kan je heel goed invriezen

 

*Let op deze links zijn affliate links, dit wil zeggen dat als jij dit product koopt ik een kleine commissie ontvang, jij betaalt niet meer voor het product!

Leave a Reply