Romige Spinazie Champignon Orzo

posted in: Hoofdgerecht | 6

Een aantal keer per week sport ik van half 5 tot half 6. Dat wil zeggen dat ik pas rond 6 uur, heel erg hongerig thuis kom. Dus ik probeer op zondag altijd een paar maaltijden klaar te maken, zodat ik ze op sportdagen maar in de magnetron hoeft te zetten en snel kan eten.
Deze heerlijke orzo is een van mijn nieuwe favorieten foodprep recepten, omdat het heel makkelijk te maken is, er heel veel verschillende varianten te bedenken zijn (zo maakte ik ook een variant met tomaat en paprika) en het lekker vullend is. Orzo is een soort pasta die heel erg lijkt op rijst en als je het bereidt zoals ik hieronder beschrijf lijkt het heel erg op risotto. Maar het grote voordeel? Geen urenlang geroer, het is in 10-15 minuten klaar!

Tip: Ik kocht de orzo van het merk de cisso (op de verpakking staat riso, maar het is echt orzo).

vegetarische orzoNodig:

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
400g champignons, in schijfjes
180g orzo
125ml (plantaardige) room
375ml bouillon
200g verse spinazie
50g geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak je het:

1. Verwarm een pan met een dikke bodem voor op middelhoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de ui 2 minuten aan.
2. Voeg de champignons toe en bak totdat deze hun vocht los hebben gelaten, het vocht verdampt is en de champignons lichtbruin zijn.
3. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
4. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.
5. Voeg de bouillon en room toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Let op de orzo heeft de neiging om aan de bodem te plakken roer dus goed door.
6. Roer na de 10 minuten de spinazie en de Parmezaanse kaas door de orzo, en verwarm totdat de spinazie geslonken is.

Geeft 2-3 porties

 

6 Responses

  1. Hilde Konings

    Lekkker recept. Alleen heb ik het aangepast: rucola ipv spinazie en ik heb nog een rode puntpaprika toegevoegd voor wat kleur.

  2. Bianca

    Vanavond dit gemaakt, en het was heerlijk! Ik had alleen ipv room wat Boursin toegevoegd. Dit had ik nog in huis, smaakte ook prima!

  3. Paul de Vrind

    Wat een heerlijk gerecht. Ik heb er gorgonzola door gemengd. Om in Italiƫ te blijven. Mijn vrouw heeft zitten genieten en smullen. Ik ook hoor :-) dit is een blijvertje. Overigens een aanrader als u het nog niet gegeten heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.