Spicy Gember Muffins

posted in: Cupcakes en Muffins, Gebak, Snacks, vegan | 0

Gember muffins

Ik ben dol op gekristalliseerde gember of stamgember. Ik vind het lekker om het zo te snacken, maar ook door de nasi vind ik erg lekker. Maar het is tegelijkertijd ook zo pittig dat je er niet al te veel kan eten helaas. Ik besloot de gekristalliseerde gember dan maar te verwerken in een muffin, dan kan ik er elke dag van genieten naast een kopje koffie met melk of een kopje thee.
Je kan voor dit recept zowel gekristalliseerde gember als stamgember gebruiken. Gekristalliseerde gember koop ik altijd bij Holland en Barrett, stamgember kan je bij de meeste supermarkten kopen daar vind je het in het Aziatische schap.

Nodig:

185g volkorenbloem
2 tl bakpoeder
1/2tl gemberpoeder
1/2tl koekkruiden (ik gebruikte zelfgemaakte koekkruiden)
2 el gembersiroop
200g banaan of appelmoes
40g stamgember, in stukjes gehakt

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet papieren of siliconen cupcakevormpjes in een muffinvorm.
  2. Meng de volkorenbloem, bakpoeder, gemberpoeder en koekkruiden in een grote kom.
  3. Pureer de banaan en roer de gembersiroop erdoor.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge.
  5. Schep de stamgember door het beslag.
  6. Schep het beslag in de cupcakevormpjes.
  7. Bak de muffins 20-25 minuten totdat een satéprikkers er schoon uitkomt.

Geeft 6-7 muffins, de muffins kunnen heel goed ingevroren worden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.