Vegetarisch Carpaccio van Rode Biet| Kerst Voorgerecht

posted in: Salade, Uncategorized, vegetarisch | 0
vegetarische carpaccio

Na de heerlijke paprikasoep van het vegetarische kerstmenu gaan we verder met een heerlijk tweede voorgerecht voor tussengerecht. We zetten de traditionele voet voort en maken een vegetarische variant van de klassieke carpaccio. Deze vegetarische carpaccio maken we van rode biet en voor een heerlijke hartige en zoute touch voegen we zachte geitenkaas en walnoten toe toe. En voor een tintje zoet nog wat sinaasappel en een heerlijke zoetige sinaasappeldressing. Super simpel, super snel te maken en je kan alles al van te voren maken! Als je het van te voren wilt maken, snijdt je de rode biet, sinaasappel en geitenkaas en bewaart deze apart in bakjes in de koelkast, verder kun je de dressing alvast maken en deze ook in de koelkast bewaren. Je hoeft dan op het moment suprême dan alleen nog alles op borden te leggen.

Vegetarisch kerstmenu:

Voorgerecht: Paprika Pesto Room Soep met Parmezaanse Kaas Croutons
Tussengerecht: Rode Bieten Carpaccio met Geitenkaas
Hoofdgerecht: Vegetarische Seitan Roulade met Cranberrysaus, aardappelen en Hele geroosterde kruidige bloemkool.
Dessert: Banaanijs met Karamelsaus en Chocolade

Andere vegetarische kerst hoofdgerechten:

+5 vegetarische kerst hoofdgerechten

vegetarische carpaccio

Bieten Geitenkaas Carpaccio

Nodig:
4 gekookte rode bieten
4 sinaasappels
160g zachte geitenkaas
40g walnoten
40g rucola

Nodig voor de dressing:
50ml sinaasappelsap
2 el olijfolie
2 el honing
2 tl grove mosterd

Hoe maak je het:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
  2. Snijdt de bieten in dunne plakjes. Snijdt de sinaasappels in partjes, bij voorkeur tussen de vliesjes door.
  3. Maak de borden op. Verdeel de rucola over de borden. Verdeel de sinaasappel en rote bieten plakjes over de rucola. Verdeel te zachte geitenkaas en walnoten over de borden.
  4. Schenk de dressing over de carpaccio.

Geeft 4 porties

Tip schenk niet alle dressing over de carpaccio, schenk een beetje erover en zet de rest op de tafel voor als de gasten nog meer willen.

Leave a Reply