Bleekselderij Salade met Mandarijn

Bleekselderij Salade met Mandarijn

Bij sommige groenten weet ik niet zo goed wat ik er mee moet maken of ik heb maar een gerecht dat ik er mee kan maken. Ik noem witlof, radijs, maar ook zeker ook bleekselderij. Het enige gerecht dat ik met bleekselderij weet te maken is deze bleekselderij met mandarijn walnoten en rozijnen. Maar het feit dat dit het enige gerecht is dat ik weet te maken met bleekselderij wil niet zeggen dat deze salade niet lekker is. Het knapperige aardse van de bleekselderij combineert perfect met de zoete mandarijnen en rozijnen en het romige van de walnoten. Als finishing touch maken we een heerlijke zoete honing-mosterd dressing om deze salade helemaal af te maken.

Als je deze salade wilt voorbereiden dan kan je alvast de bleekselderij, mandarijn en rozijnen voorbereiden en mengen. Maak de dressing in een apart bakje. Op het moment van serveren meng je de bleekselderij, mandarijn, rozijnen met de dressing en af te maken met de walnoten.

Andere lekkere salades en groente gerechten:

Bleekselderij Salade met Mandarijn

Nodig:

1 struik bleekselderij
3 mandarijntjes
30g rozijnen
30g walnoten, in stukjes
2 el olijfolie
2 tl mosterd
2 el honing
1 el citroensap

Hoe maak je het:

  1. Snijdt de bleekselderij in dunne reepjes, bij dikke stengels snijdt ik ze even door midden.
  2. Schil de mandarijnen en snijdt de partjes in ongeveer 3 stukjes.
  3. Schep de mandarijnen, rozijnen en walnoten door door de bleekselderij.
  4. Meng de olijfolie, mosterd, honing en citroensap door elkaar.
  5. Verdeel de dressing door de salade.

Geeft 2-4 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.