Zoete Aardappel Soep met Paprika

posted in: Soep | 0

De eerste blaadjes liggen alweer in de goot en als ik ‘s ochtends een blokje om loop voel ik het in de lucht: de herfst is in aantocht. En ondanks het feit dat deze zomer misschien niet de meeste zomerse zomer ooit was en ik het liefst nog wat zonnige dagen mee zou pakken zijn er ook voordelen aan de herfst die in aantocht is. Het grootste voordeel wat mij betreft? We kunnen weer aan de soep! En met deze heerlijke zoete aardappel soep met paprika is het meteen een klein beetje minder erg dat we de zomer achter ons moeten laten.

In deze soep combineren we het aardse zoete van zoete aardappel met heerlijke zoet frisse paprika tot een heerlijke romige en smaakvolle soep. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd als je er een snij goed brood met een lik boter bij serveert. Maar de zoete aardappel soep doet het ook heel goed als lunch. Bijkomende voordeel je kunt de soep ook heel makkelijk invriezen voor drukke dagen wanneer je geen tijd en zin hebt om iets te koken.

Andere vegetarische soepen?

Zoete Aardappel Pinda Soep
Creamy Courgette Soep
Geroosterde Knoflooksoep
Spicy Bloemkoolsoep
Gezondere Romige Champignonsoep

Zoete aardappel soep met paprika

zoete aardappel soep met paprika

Nodig:
1 ui, gesnipperd
1 teentje verse knoflook, fijngesneden
2-3 rode paprika’s, schoongemaakt en in stukjes (350g)
1 zoete aardappel, geschild en fijngesneden (250g)
1l (groente) bouillon
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl oregano

Hoe maak je het:
1. Verwarm een grote pan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
2. Voeg de ui en knoflook toe en bak in een paar minuten glazig.
3. Voeg de zoete aardappel toe en bak nogmaals een paar minuten.
4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng aan de kook.
5. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de soep 10-15 minuten pruttelen totdat de zoete aardappel super zacht is.
6. Pureer de soep met een staafmixer.
7. Giet de soep in een kom en garneer eventueel met extra gebakken zoete aardappel. paprika en peterselie.

Geeft 4 porties
Dit recept verscheen eerder in april 2017, dit is een geüpdatet versie 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.