F.A.Q = Frequently Asked Question =
Veel gestelde Vragen

Staat je vraag er niet tussen? Je kan me mailen of contact opnemen via het contactformulier.

Kan ik jou recepten ook via de mail krijgen? Dat kan via Feedburner of via Bloglovin.

Kan ik … (ingrediënt) vervangen door …. (ander ingrediënt)?
Ik heb het recept gemaakt zoals ik het post, dus ik weet zeker dat het werkt zoals je zo maakt. Ik kan wel raden of het werktals je het ene ingrediënt door het andere vervangt, maar zeker weten doe ik het niet. Dus ik zou zeggen probeer het! Wees avontuurlijk! Ik probeer heel vaak dingen waarvan ik niet zeker weet of het zou kunnen en soms wordt het heel lekker, soms is het niks.

Wat is vanille-extract en waar koop ik het?
Je hebt twee soorten vanille extract. Het ene koop je in de supermarkt van Dr. Oetker en is eigenlijk geen extract maar essence en wordt niet gemaakt van vanille, maar van chemische producten. Het andere koop je bij de biologische winkel of betere kookwinkel en is vanille extract, letterlijk een extractie oftewel een aftreksel van vanille. Voordeel is dat het heel erg lekker is, nadeel het is heel erg duur. Dus maak het zelf! Het is super makkelijk. Koop een hele goedkope fles wodka en een vanille stokje (of 2 of 3). Snijdt het vanille stokje door
midden, duw het in de fles wodka en zet 1 maandje weg op een donkere plek, schud 1x per week. En na een maand heb je vanille extract dat eeuwig houdbaar is.

Je zegt dat dit gezond is, maar dat is helemaal niet zo want…
Ik denk dat iedereen zijn eigen visie heeft op gezondheid. Ik zeg niet dat jouw visie niet goed is, maar dit is mijn blog en ik schrijf over wat ik denk. En ik denk dat ik een ruim aanbod heb van suikervrij tot vetvrij tot glutenvrij, ik probeer het zo breed mogelijk te houden zodat iedereen wat heeft en ik gooi er af en toe natuurlijk iets superdecadents door omdat dat ook moet kunnen…

Waar koop ik….
Ik gebruik nogal eens dingen die niet bij elke supermarkt te koop zijn. Maar vaak wel bij biologische winkel of toko te koop zijn, of via het internet (b.v Iherb.com gebruik WUR648 en je krijgt 5 dollar korting!). Google het ingrediënt eens en je vind 9 van de 10x waar je het kan kopen, zo niet dan kan je altijd een comment achterlaten of mailtje sturen en ik zal je inlichten over waar het te koop is.

Het recept is niet gelukt, hoe kan dat?
Ik sta natuurlijk niet naast je in de keuken, dus ik weet het niet zeker. Een aantal dingen die mis kunnen gaan zijn:

  • Oventemperatuur is niet goed (zelfs als je oven zegt dat hij 175 graden is, het zou ook 150 kunnen zijn, oventhermometers zijn heel inaccuraat)
  • Het bakpoeder dat je gebruikte was niet meer werkzaam,
  • Hetzelfde geldt voor gist of je hebt de gist in de tocht laten staan (dan gaan de bacteriën dood)
  • Je hebt je niet precies aan het recept gehouden
  • Je hebt het baksel niet helemaal laten afkoelen (dan wordt het vaak zacht).