Indisch Tomaat-Uien Broodbeleg

posted in: Dips en spreads, Lunch, Snacks, vegan | 2

We beginnen deze lunch/sandwich week met een heerlijke anders dan anders smeersel voor op je boterham. Het is anders dan anders omdat de basis groente is en de kruiden erin Indisch zijn. Maar dat maakt het wel weer eens iets anders op je brood, want het is heerlijk licht en kruidig en fris te gelijk.

Tips:

  • Maak deze hoeveelheid x2 of x4 en bewaar in de koelkast voor de hele week.
  • Neem het mee in een klein bakje en smeer je boterham op je werk/school.
  • Het curryblad is niet perse nodig, ik had het toevallig in huis.
  • Wit of zwart mosterdzaad het maakt niet uit! (en is gewoon bij de AH te krijgen)

Indisch Tomaat-Uien Broodbeleg
Aangepast van My Kitchen Experiment

IMG_7750

Nodig:

  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 grote tomaat, grof gehakt
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1 curry blad
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/4 tl paprikapoeder

Hoe maak je het:

  1. Giet de mosterdzaadjes in een kleine koekenpan. Ze zullen nu gaan poffen.
  2. Voeg na 30 seconde de ui en curryblad toe en bak tot de ui zacht en glazig is (5 minuten).
  3. Voeg de tomaat, chilipoeder en paprikapoeder toe en roer 1-2 minuten lang zodat de tomaat kapot gaat (je kan de tomaat ook een beetje pletten met een lepel).
  4. Laat nog 5 minuten op een zacht vuurtje bakken.
  5. Rooster ondertussen 2 boterhammen.
  6. Verdeel het mengsel over de boterhammen.

Geeft genoeg voor 2 broodbeleg

2 Responses

  1. Anonymous

    Heb je hiervoor helemaal geen olie nodig om in te bakken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.