Altijd al willen weten welk gezicht er achter De Bakparade schuilgaat?

IMG_3672Hoi, Ik ben Inge van der Wurff, 25 jaar en geboren en getogen in Maastricht (ja, ik spreek óók in dialect).
Mijn passie voor bakken en koken begon toen ik op 7 jarige leeftijd, boven op een stoel staand, iedere zaterdag een cake bakte. Toen nog met een beetje hulp van Koopmans; en mijn moeder. Door de jaren heen groeide met mijn passie ook de verzameling kookboeken en mijn recepten repertoire.
Niet zo vreemd dus dat ik voor de studie Voeding en Gezondheid in Wageningen koos toen de tijd rijp was om te gaan studeren.

IMG_3418

Tijdens het studeren groeide het besef dat die cakes van vroeger; vol boter, suiker en witte bloem, niet zo gezond waren.
Naast kookboeken en mijn studie gaven ook kook- en voedingsblogs me inspiratie om gezond(er) te gaan bakken; met minder suiker, minder boter en meer volkoren producten en te experimenteren met verschillende ingrediënten.
Een ontdekkingstocht die tot op de dag van vandaag duurt. Om ook anderen te kunnen inspireren en te laten experimenteren ben ik deze blog begonnen. Naast schrijven voor mijn blog lees ik graag (niet alleen maar kookboeken), sport ik af en toe, ben ik dol op series kijken (Flikken Maastricht, Mr Selfridge, Divorce en meer), kletsen en (food) shoppen.

8741006430_87d9a29ba7_z

Op het moment ben ik naast het bloggen heel druk met mijn promotie onderzoek, waar ik kijk naar de invloed van bepaalde vetten op de hersenen van jongeren.

Door recepten niet klakkeloos te volgen – ik moet altijd wat veranderen – kom ik tot nieuwe, verrassende gerechten. Maak zo ook eens zoete aardappel pannenkoeken, een cruesli met linzen of een zelfgemaakte, glutenvrije energyreep en laat me dan vooral weten wat je er van vindt. Vind ik leuk, want zonder lezers is bloggen vele malen minder leuk.

Liefs,

Inge

Ps. Geef me vooral ook reacties! Dit kan op iedere pagina. Een antwoord geef ik je op dezelfde pagina onder jouw reactie (je krijgt hier geen melding van per mail).