Banaanbrood met Pindakaas en Kruimel topping

posted in: Brood | 7

Dit recept verscheen eerder op 2 januari 2015, het recept en de foto’s zijn aangepast. 

Ik ben altijd al dol geweest op kruimelvlaai; of nou ja ik was en ben dol op de kruimels. En elke keer als ik langs de doos met de vlaai liep dan probeerde ik altijd zo stiekem mogelijk een kruimel uit de randen van de vlaai te pikken. Dat leidde me tot het idee om een gezondere snack te maken mét kruimellaag zodat ik geen kruimels meer hoefde te pikken en gewoon elke dag kruimels kan eten! Het werd dit banaanbrood met pindakaas én kruimel topping, drie van mijn favoriete dingen in één brood.

Dit banaanbrood is super makkelijk te maken, binnen 15 minuten heb je het in de oven staan en laat zich perfect invriezen om er de rest van de week van te genieten. Ik snijdt het simpelweg in plakjes, stop de plakjes in een plastic zak en ze gaan zo de vriezer in. Ongeveer 20 minuten voor het eten uit de vriezer halen en het is perfect ontdooit. Enige nadeel van dit brood. Niet alle kruimels blijven perfect op het brood vastzitten, maar die kruimels zijn natuurlijk heerlijk te pikken door de kok ;)

Banaanbrood met  Pindakaas en  Kruimel topping

Nodig:

4 hele rijpe bananen (400g)
50g suiker
2 el lijnzaad + 6 el heet water
2 el pindakaas
300g volkoren bloem
1 tl bakpoeder
25g pure chocolade fijngehakt (optioneel)

Nodig voor de kruimeltopping: 

30g pindakaas
15g suiker
15g bloem
15g havermout

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakevorm in of bedek de bodem en zijkanten met een stuk bakpapier.
2. Prak de bananen fijn en roer de suiker, lijnzaad, water en pindakaas erdoor tot een glad mengsel
3. Meng in een andere kom het meel en bakpoeder.
4. Schep de natte ingrediënten door de droge en schep vervolgens de chocolade erdoor als je deze gebruikt.
5. Schep het beslag in de cakevorm.
6. Meng de suiker, bloem en havermout in een kleine kom en wrijf dan met je vingers de pindakaas erdoor.
7. Strooi de pindakaas kruimels over het beslag en duw het een beetje in het beslag.
8. Bak het brood 40 tot 50 minuten, totdat een saté prikker er schoon uitkomt.

Geeft 12-14 plakken

7 Responses

  1. Claire

    Heb dit eergisteren nog gemaakt! Ik vind het heel erg lekker maar mijn man vind het brood een
    beetje rare constructie hebben ?! Is het de bedoeling dat dit broodje rijst tijdens het bakken?

    • Inge

      Hoi Claire, dit is een nieuw recept dus weet niet of je een ander recept hebt gemaakt, maar het heet inderdaad brood maar is eigenlijk een cake dus misschien dat je man dat proeft?

  2. Smakenvandewerld.nl

    Ik ben dol op banaanbrood en deze versie met pindakaas klinkt echt verrukkelijk. De kruimel topping geeft het brood ook een lekkere crunch en maakt het nog smakelijker. Ik waardeer het dat de ingrediënten in het recept eenvoudig te vinden zijn en dat de bereiding niet te ingewikkeld lijkt te zijn. Ik ga zeker proberen dit recept uit te proberen! Bedankt voor het delen van dit fantastische recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.