Vegetarisch Kerst Voorgerecht: Pompoen Quiche

posted in: Uncategorized | 0

Net als voorgaande jaren maak ik ook dit jaar weer een heerlijke vegetarisch kerstmenu. En dit jaar beginnen we natuurlijk met een heerlijk vegetarisch kerstvoorgerecht, een heerlijke vegetarische quiche gevuld met pompoen en geitenkaas. Deze mini quiches zien er niet alleen heel erg mooi en feestelijk uit, ze zijn ook nog eens super romig en rijkelijk gevuld met pompoen en zachte geitenkaas. Je kunt ze ook nog eens heel erg goed van te voren maken. Je kan ze vervolgens óf koud eten óf 15 minuten op 180 graden Celsius opwarmen.

Op zoek naar andere vegetarische kerstgerechten?

Pompoen Quiche

Nodig:

200g pompoen, in blokjes 2×1 cm
1 teentje knoflook fijngeperst
1 tl verse tijm, fijn gehakt
2 eieren
100g cottage cheese
Zout en peper
25g zachte geitenkaas
4 plakjes bladerdeeg
2 mini springvormen van 12 cm bv deze van Dille en Kamille *

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de pompoen, knoflook en tijm met 1 el olijfolie en schep op de bakplaat. Bak de pompoen 10 minuten in de oven. Laat de oven aanstaan.
  3. Pureer de cottage cheese, samen met de eieren, zout en peper totdat het mengsel het glad is.
  4. Bekleed de mini springvorm met bladerdeeg. Ik doe dit door één plakje bladerdeeg op de bodem te leggen, er hangt dan een beetje over de rand. Vervolgens snijdt ik één plakje in drieën en bekleed ik daarmee de zijkant. Herhaal met de tweede mini springvorm.
  5. Verdeel de pompoen over de bodem van de springvorm en verdeel vervolgens het cottage-cheese ei mengsel erover. Verdeel vervolgens de geitenkaas over de quiches.
  6. Zet de quiches in het midden van de oven en bak in 30 minuten goudbruin en gaar. Mocht de bovenkant te snel donker worden dan kun je ze bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

Geeft 2 mini-quiches, genoeg voor 2 personen.

* Dit is een affliate link als je iets koopt via deze link dan krijg ik een klein bedrag, dit kost jouw niks extra’s en helpt mij de blog te draaien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.