Ik heb in de Zweedse supermarkt karamelblokken ontdekt. En er ging een wereld
voor me open: waarom heb ik nog nooit echt met karamel gebakken? Ik ben dol op karamelsmaak (karamelvla is een van mijn favoriete).
Karamel combineert super goed, met heel veel verschillende smaken. En het is een super makkelijke manier om iets nét dat kleine beetje extra’s
te geven, zoals deze banaan brownies. Zo zouden ze ook super lekker zijn geweest, maar de karamelstukjes voegen nét wat extra smaak, kleur en crunch toe.
Zodat ze van lekker naar super lekker gaan. En mijn Zweedse boekclub kan dat bevestigen :)
Banaan Karamel Brownies
Aangepast van Honeys what cooking
Nodig:
- 3 medium rijpe bananen
- 100g lichtbruine basterdsuiker
- 1 el lijnzaad + 3 el heet water
- 120g (volkoren)bloem
- 4 el cacao
- 1/2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 10 karamelblokken (zoals deze), in 8-en gesneden
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Prak de bananen zo fijn mogelijk in een andere kom.
- Roer de suiker en lijnzaad door het bananenmengsel.
- Schep het banaanmengsel door de droge ingredienten, totdat alles net gemengd is.
- Schep de karamelstukjes erdoor.
- Bak 25 minuten, totdat de bovenkant stevig is en de randen van de bakvorm beginnen
weg te trekken. - Laat helemaal (!) afkoelen en snijdt in stukken
Geeft 8-12 stukken
Leave a Reply