Geroosterde Aubergine en Tomaat soep

posted in: Soep | 1

Ik ben dol op aubergine; het is de perfecte groente om te roosteren, want als je hem roostert
wordt hij zo heerlijk glad en zijdeachtig van textuur. En als je dat dan combineert met heerlijke
zoete tomaten dan krijg je een heerlijke saus. Dit is dan ook de basis van een curry die ik heel vaak maak, maar
waarom niet aanlengen met wat bouillon en wat extra kruiden? Dan heb je een heerlijk
Mediterraan soepje om die koude, regenachtige, de-bladeren-vallen-van-de-bomen en het is windkracht 10 dag
in Nederland een beetje op te fleuren. 0

Geroosterde Aubergine en Tomaat soep

aubergine tomaat soep

Nodig:

1 grote aubergine
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1l bouillon
1 blik tomatenstukjes
1 tl Cajunkruiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijdt de aubergine in grove stukken en leg in een ovenschaal. Rooster 30 minuten totdat de aubergine zacht is.
  3. Bak de ui en knoflook in een klein scheutje olijfolie totdat deze zacht zijn.
  4. Voeg de aubergine en kruiden toe en bak kort aan.
  5. Voeg de tomatenstukjes en bouillon toe en laat met deksel gedeeltelijk op de pan 30 minuten sudderen.
  6. Pureer gedeeltelijk met de staafmixer.

Geeft 2-3 porties

Aangepast van Seasalt with Food

One Response

  1. Mmmmmm! Echt heel lekker!
    Ik had er nog een paar olijven aan toe gevoegd..

Leave a Reply